Speltips inför Garbine Muguruza – Venus Williams 15/7: Damfinal i Wimbledon

Simon Pålsson Publicerat: 13 juli 2017

Det känns väldigt jämnt på förhand när Garbine Muguruza tar sig an Venus Williams i damernas final i Wimbledon. Matchen startar klockan 15:00 på lördagseftermiddagen.

Det är dags för final i damernas turnering i Wimbledon. På ena sidan nätet står spanjorskan Garbine Muguruza, som haft två fina veckor bakom sig. På den andra sidan står den väldigt rutinerade amerikanska Venus Williams, som alltså tagit sig till ännu en Grand Slam-final.

Båda spelarna imponerade stort i sin respektive semifinal. Garbine Muguruza hade visserligen ett tämligen enkelt motstånd och kunde avancera till final efter att ha tappat ynka två game på hela matchen. Venus Williams å sin sida ställdes mot det ettriga hemmahoppet Johanna Konta, men inte heller där hann det bli spännande. Amerikanskan vann i raka set, 6-4, 6-2.

Därför är känslan att det är två formtoppade spelare som ställs mot varandra här. Det är inte helt enkelt att avgöra vem som bör gälla som favorit. Venus Williams har med sin rutin, sin tyngd, sin längd och sin vana av stora finaler en fördel. Å andra sidan såg Garbine Muguruza väldigt stark ut i sin semifinal. På vägen fram till finalen har spanjorskan dessutom slagit ut Angelique Kerber efter en fin insats. Så det finns all anledning att ha respekt för henne.

Vi får se hur matchen artar sig

Det är inte helt lätt att veta hur det här ska sluta. En stor del kommer att avgöras av spelarnas respektive dagsform och hur deras spelsätt passar mot varandra på gräs. Venus Williams har ett övertag i inbördes möten, men det senaste mötet spelades så sent som i maj och då vann spanjorskan med 2-1 i set.

Det här blir första gången som de båda gör upp på gräs, ett underlag som bör passa Venus Williams aningen bättre. Å andra sidan är det här andra gången som Garbine Muguruza är i final här i Wimbledon, så alldeles uppenbart passar gräset henne också.

Trots att det här är två spelare med en stark serve tror vi på en hel del breaks. Båda besitter den förmågan. Spelbolagen håller spanjorskan som knapp favorit. Vår känsla är snarare att det är så enormt jämnt att det inte går att välja sida.

Vad vi dock tror är att den som kopplar greppet här – den som kniper det första setet – har starka möjligheter att ta hem hela matchen. Det blir max ett långt set (tiebreak) och förmodligen inte ens det. Därmed känns ett underspel nära till hands.

Under 23 game (asian handicap) spelas till 1,96 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 23 game (asian handicap)
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, lördag 15/7
TV:   kanalfem logo eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: