Speltips inför Getafe – Real Betis 2/4: Jakten på Europa

Simon Pålsson Publicerat: 2 april 2018

Real Betis har efter en stark säsong bra häng på Europaplatsen, med bara tre poäng upp till rivalen Sevilla. Ytterligare fyra poäng bakom hittar vi Getafe. Vilket av lagen hänger på i jakten?

Precis som vanligt i spanska La Liga är toppen helt överlägsna och avståndet ner till lagen som jagar är så pass många poäng stort att striden redan är över. Den här säsongen finns det dock en väldigt trevlig kamp om övriga Europaplatser, det vill säga plats 5 och 6 i tabellen.

Med nio matcher kvar att spela har både Getafe och Real Betis häng på en Europaplats och kan med hjälp av en stark avslutning på säsongen faktiskt få spela Europa League till hösten. Det vore en ordentlig fjäder i hatten och det yttersta beviset på att lagen faktiskt är att räkna med.

I skrivande stund är Real Betis närmast att nå sjätteplatsen, med endast tre poäng upp till rivalen Sevilla. Vinst i måndagens match – den sista matchen i den 30:e omgången – skulle göra att Real Betis tar sig upp på samma poäng som Sevilla med lika många matcher spelade. Det är troligen lagets mål just nu. Getafe å sin sida har sju poäng upp och är i mer desperat behov av poäng om jakten ska intensifieras under sluttampen på våren.

Real Betis med god form

Ser vill bortamatcherna kommer gästerna nu med god form. Real Betis har nämligen vunnit tre av sina fyra senaste matcher på bortaplan, men möter nu ett Getafe som vanligtvis är svårslagna hemma. Laget har bara en förlust på hemmaplan sedan november, men den kom senast hemma mot Levante. På det hela taget känns Getafe något trubbiga just nu och ska Real Betis bortaslå laget är det förmodligen dags nu.

Mauro Arambarri kommer inte kunna spela på upp till två månader för Getafe då han dragit på sig en tåskada. Därtill är Markel Bergara och Loic Remy osäkra till spel för hemmalagets del. För gästerna är Antonio Sanabria och Zouhair Feddal otillgängliga på grund av skador, medan Francis är osäker. Dock ska sägas att nyckelspelaren Joaquin åter är i fullt slag och väntas ta plats i startelvan. Veteranen är viktig för Real Betis, det är ingen hemlighet.

Här tror vi att Real Betis har ett bra slagläge och hittar helt klart värde i spelbolagens underdog. X2 – eller rättare sagt Real Betis +0,5 – spelas därför till 1,88 gånger krämen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Real Betis +0,5
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Unik: Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, måndag 2/4
TV:    viasatpremium logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: