Speltips inför GIF Sundsvall – AIK 15/7: Tuff bortamatch

Simon Pålsson Publicerat: 15 juli 2018

GIF Sundsvall är klar underdog inför söndagens tidiga hemmamatch mot AIK, som åker upp till Norrland med 25 raka allsvenska matcher utan förlust.

Annons:

Efter en imponerande seger borta mot Trelleborgs FF i den första matchen efter VM-uppehållet är känslan att AIK har väldigt bra förutsättningar inför fortsättningen av den här allsvenska säsongen. Nu ligger laget plötsligt som allsvensk serieledare och kan se fram emot en allsvensk guldstrid senare i höst, konstigt vore annars.

Vad som imponerar är inte bara att laget åker ner till Skåne och tar tre enkla poäng, utan också sättet de klarade av den matchen. Att möta TFF på Vångavallen är sällan en enkel uppgift, men AIK städade av motståndet efter en mållös första halvlek.

Nu står laget på 25 (!) raka matcher i Allsvenskan utan förlust, någonting som är nytt klubbrekord. Det är tydligt att Rikard Norling har byggt en riktigt vinstmaskin och fortsätter laget på det här spåret är det svårt att se vilka so ska kunna stoppa dem. Nu väntar GIF Sundsvall på bortaplan och AIK blir oundvikligen stora favoriter.

Underskatta inte hemmalaget

Då GIF Sundsvall hade en hängmatch kvar sedan i våras har laget redan hunnit med att spela två allsvenska matcher sedan VM-uppehållet och resultaten har varit väldigt blandade. 3-1-vinsten borta mot IK Sirius var programenlig och kändes som en indikation på att lagets starka vår inte vara en slump. 3-0-förlusten borta mot BK Häcken senast var betydligt mer oroväckande.

Nu får laget hur som helst åter spela på hemmaplan och uppe i Norrland vet vi att Giffarna är mycket starka. Det är inte heller någon vidare rolig resa för AIK, som visserligen är klara favoriter, men som kommer att behöva ta till en stark prestation för att ta tre poäng.

Efter den svaga insatsen senast räknar vi med ett bättre hemmalag nu, men med tanke på hur svårslagna AIK är känns trepoängaren långt borta. Däremot tror vi att de kan såra AIK, som kommer att behöva gå fram och blotta sig bakåt.

Båda lagen att göra mål ger 1,95 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  14:00, söndag 15/7
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.