Speltips inför GIF Sundsvall – Malmö FF 13/4: Ingen målfest direkt

Simon Pålsson Publicerat: 11 april 2018

Malmö FF tar resan upp till Sundsvall med tydligt favoritskap på sina axlar, någonting som skåningarna är synnerligen vana vid. Kan Giffarna störa eller blir det här en stabil bortaseger?

Det står ett intressant allsvenskt möte mellan det som förmodas bli toppen och botten på schemat under fredagen. GIF Sundsvall spelar sin blott andra match för säsongen när de regerande mästarna från Malmö kommer på besök till de något mer norra delarna i Sverige.

På förhand är det självklart att gästerna kliver in som favoriter i matchen, någonting annat vore märkligt. Men det finns lite orosmoln på den himmelsblå himmelen inför matchen och det kretsar främst kring vilka spelare som finns tillgängliga. Med tanke på att han drog på sig rött kort i den senaste matchen mot AIK finns inte Franz Brorsson med i truppen här. Inte heller finns lagets bästa mittback, Rasmus Bengtsson, tillgänglig då han drabbats av punkterad lunga.

Därmed väntas Magnus Pehrsson laborera lite med backlinjen och Oscar Lewicki kan mycket väl få ta rollen som mittback bredvid Lasse Nielsen. En del menar att detta närmast är en fördel för Malmö FF, då Mattias Svanberg väntas få fortsatt förtroende som innermittfältare. Mot ett lågt stående GIF Sundsvall kan den genombrottsstarke talangen bli synnerligen viktig för skåningarna.

GIF Sundsvall utvilade – men trubbiga

På grund av en för dålig plan kunde IK Sirius inte stå värd för omgång två, varpå GIF Sundsvall helt enkelt fick spelledigt när övriga allsvenska lag spelade sin andra match för året. Därmed har hemmalaget bara spelat en match för säsongen, hemma mot Örebro SK i premiären. Den slutade 0-0 och var en minst sagt avslagen historia med tämligen få målchanser.

Nu väntar ett betydligt tuffare motstånd och de defensiva avbräcken till trots bör skåningarna var ännu tuffare att bryta igenom än vad Örebro SK var. Därtill lär hemmalaget få låna ganska liten av bollinnehavet i den här matchen, inte minst då Magnus Pehrsson väntas låta ett par tidigare petade spelare nu få chansen att visa upp sig. Då tänker vi på anfallaren Carlos Strandberg och mittfältsförvärvet Søren Rieks. Bli inte förvånade om båda finns med i målprotokollet efter den här matchen.

Hur som haver tror vi inte på en målrik historia här. Malmö FF slår sig ofta an med ett något mer kontrollerat spel på bortaplan, inte minst i långväga matcher på lurigt underlag. Det räcker som bekant med 0-1 eller 0-2 för att bärga tre pinnar. Det är dessutom precis vad vi tror att matchen slutar.

Malmö FF att vinna och hålla nollan spelas därför till 2,60 gånger den norrländska såsen hos Ladbrokes.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Malmö FF vinner och håller nollan
Odds:  2,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, fredag 13/4
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: