Speltips inför Golden State Warriors – Toronto Raptors 14/6: NBA-final

Simon Pålsson Publicerat: 13 juni 2019

Golden State Warriors räddade livet senast, men måste nu vinna igen i NBA-final nummer 6. Jonas Jerebko hoppas få speltid mot Toronto Raptors.

Annons:

Efter fullt galen spänning i det senaste mötet lyckades Golden State Warriors rädda sitt eget liv i pågående NBA-final på andra sidan Atlanten. Det innebär att vi som svenskar fortfarande har chansen att se vår första landsman någonsin, Jonas Jerebko, bärga titeln. Att han överhuvudtaget är framme i en final och får speltid är historiskt i sig.

Hur som helst har den här matchserien artat sig aningen märkligt och efter fem spelade matcher har vi 3-2 till Toronto Raptors. Det innebär att laget nu, precis som inför förra matchen, har chansen att sätta spiken i kistan. Faktum är att laget hade 3-1 i matcher inför hemmamötet senast, men då föll med 106-105 efter en olidlig spänning.

Det som är intressant att notera är hur Golden State Warriors varit helt under isen på hemmaplan. Förlust i två av två finalmatcher på hemmaplan, men också med stor marginal. Hela 14 poäng i den första matchen och sedan 13 i matchen därpå. Det bådar inte särskilt gott. Men är det verkligen rimligt att tänka sig att Golden State Warriors förlorar en tredje raka gång på samma arena där man bärgat flera guld bara sista säsongerna?

Stephen Curry bär laget

Efter fem spelade matcher går det också att se tydliga delar i vilka spelare som bär respektive lag. För Golden State Warriors handlar det om att Stephen Curry måste ha bra dagar för att laget ska kunna vinna, inte minst med Kevin Durant skadad/ur laget. Att han har över 27 poäng per match i snitt i finalen är ett synnerligen starkt facit. Men han behöver nog minst upp på 30 för att det ska gå vägen här.

Hos Toronto Raptors är det Kawhi Leonard som imponerar mest poängmässigt med sina 26,6 poäng hittills. Det ska sägas är ett bra facit även det, men styrkan hos Toronto Raptors är hur det finns flera spelare som avlastar. De är därmed inte fullt lika beroende av enstaka spelare som Golden State Warriors är.

Här tror vi att Golden State Warriors tar sig i kragen och kanske kan Jonas Jerebko åter spela en liten, men viktig, roll med sitt starka returspel och sin förmåga att gå in och göra jobbet i korta sejourer under matcherna.

Golden State Warriors vinner spelas till 1,74 gånger insatsen hos Betway. Då är det under ordinarie tid som gäller för spelet.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Golden State Warriors vinner
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  03:00, fredag 14/6
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo