Speltips inför Hammarby – GIF Sundsvall 5/5: Åter upp i serieledningen?

Simon Pålsson Publicerat: 3 maj 2018

Allt fokus hamnar självklart på lördagens enda allsvenska tillställning, den mellan Hammarby IF och GIF Sundsvall. Kan hemmalaget återta serieledningen?

Hammarby har verkligen fått en drömstart på den här allsvenska säsongen och har efter sex spelade matcher bara tappat poäng i en match, borta mot det tippade topplaget BK Häcken. Det får trots allt anses vara ett godkänt resultat och med tanke på övriga matcher under den allsvenska säsongsinledningen har Hammarby snabbt tjänat ihop mer respekt från övriga fotbollssverige.

Nu fortsätter jakten på poäng i en trevlig lördagsmatch hemma på Tele2 Arena. Gästar gör inga mindre än norrländska GIF Sundsvall, som också har öppnat seriespelet på ett starkt sätt. Ett par riktigt fina insatser, seger mot IF Elfsborg och poäng mot regerande mästarna Malmö FF, gör att även GIF Sundsvall ha vunnit en hel del respekt så här långt.

På förhand har lördagens möte alla förutsättningar att bli en minnesvärd historia mellan två lag med stark offensiv. Gästerna har möjligen ett snäpp mer fokus på sin organisation, medan hemmalaget har ett par snäpp bättre spets i sitt lag. Väl på hemmaplan förväntar vi oss ingenting annat än ett Bajen som går för fullt för att vinna sin sjätte allsvenska match för säsongen.

Ett givet målspel

Vad som är aningen oroväckande för Bajen inför det här mötet är skadesituationen, där mittbacken David Fällman inte kommer till spel. Det är ett avbräck med tanke på att försvaret tidigare varit ganska skakigt och där har David Fällman varit viktig för att stabilisera upp det. Visserligen blev det seger mot Djurgården trots hans frånvaro, varpå det inte behöver betyda att hela världen rasar samman för laget.

Samtidigt är Giffarna ett lag som bevisligen har en del spets i sitt lag och som hela tiden hotar framåt. Det saknas möjligen jämnheten i startelvan – skillnaden mellan de bästa och lite sämre spelarna är relativt tydlig – men på det hela taget sitter GIF Sundsvall på ett lag som kan såra de flesta motstånd. Mot Hammarby lär laget också få en hel del ytor att spela för och underlaget lär dessutom passa Joel Cedergrens mannar.

Här tänker vi oss en fartfylld historia från minut ett och det lär öppna för en hel del målchanser. Båda lagen göra mål spelas därför till 1,81 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!

Hammarby till 7,00 gånger pengarna! 
Klicka här för att ta del av Betfairs fina kampanj inför lördagens allsvenska möte mellan Hammarby IF och GIF Sundsvall.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  14:00, lördag 5/5
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.