Speltips inför Hammarby – IFK Norrköping 19/4: Givet målspel

Simon Pålsson Publicerat: 18 april 2018

Hammarby IF och IFK Norrköping har båda öppnat den allsvenska säsongen på ett imponerande sätt, med stora likheter i både truppsammansättning och styrkor.

Det går att säga mycket om både Hammarby och IFK Norrköping, men redan innan säsongen var det tydligt att lagen hade sin respektive styrka i det offensiva spelet. Här finns det klara defensiva brister som ofta döljs bra av en fungerande offensiv.

Det har varit allra tydligast för Hammarbys del, som efter tre spelade allsvenska matcher står på full pott. Nio inspelade poäng, nio gjorda mål och totalt två insläppta är bra jobbat. Nu har motståndet varit av den något enklare sorten, men visst är det ett styrkebesked?

Flera spelare har dessutom levererat på hög nivå och har visat sig toppa formen när det behövs som mest. Jiloan Hamad sprutar in mål och assist, Nikola Djurdjic bistår med den där lilla fulheten som krävs där uppe, Imad Khalili har fått en ny vår och Junior dominerar mitten. Det här bådar väldigt gott för Bajen, men nu väntar alltså en riktigt tuff utmaning….

Två offensivt viktade lag

IFK Norrköping var också föremål för intensiv diskussion inför säsongen, där många menade på att laget hade stärkt upp offensiven på ett imponerande sätt med flera tunga värvningar och spelare som valt att stanna, men att de samtidigt helt glömt av defensiven. Det är med andra ord ett lag som är otroligt offensivt viktat. Den kritiken har visat sig sann under säsongsinledningen, där laget ser målfarliga ut framåt, men också släpper in lite för enkla mål.

Tre matcher in i säsongen står laget på sju inspelade poäng, men har likt Hammarby också haft ett mycket gynnsamt spelschema. Samtidigt har laget släppt in mål i tre raka matcher, trots att det är BP, Örebro och Kalmar som har stått för motståndet. Det är lite oroväckande när det nu väntar betydligt bättre motstånd.

Så sammanfattningsvis går att konstatera hur lagen som nu drabbar samman på Tele2 Arena har styrkorna i samma delar av planen – den offensiva – med lika tydliga frågetecken i defensiven. Det borde tala för en målrik historia.

Över 3 mål (asian handicap) spelas till 2,00 gånger såsen hos Unibet

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 3 mål (asian handicap)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 19/4
TV:    cmorefotboll logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: