Speltips inför handbolls-EM: Sverige – Frankrike 20/1: Tuff nöt i mellanrundan

Simon Pålsson Publicerat: 20 januari 2018

Det börjar hetta till på allvar i handbollens europeiska mästerskap, där Sverige tar sig an Frankrike i den första omgången i mellanrundan. Här hoppas vi på målfest – åtminstone åt ett håll.

Efter en minst sagt horribel start på turneringen, den första halvleken mot Island, har det svenska herrlandslaget i handboll verkligen steppat upp i den senare delen av turneringen. Efter det inledande gruppspelet kunde laget ta sig till mellanrundan med full pott efter vinster mot Kroatien och Serbien.

Det gör också att Sverige nu har väldigt fina förutsättningar att ta sig vidare till en semifinal och att laget i princip har allting i egna händer. Här gäller det primärt att hålla Kroatien och Norge bakom sig. Frankrike står nämligen också på fyra poäng i nuläget.

Komplicerat? Det behöver det inte vara. Sverige kan i händelse av seger mot Frankrike här skaffa sig slagläge på semifinalplatsen. Å andra sidan behöver inte en förlust heller vara hela vägen. Känslan är att prestationen är det centrala då det kan komma att avgöras på allvar mot Norge och Vitryssland.

Sverige är allt mer målfarliga

Inledningen på premiären mot Island var krampaktig, men därefter har det svenska spelet kommit igång på allvar. Det kryllar av bra skyttar – Simon Jeppsson, Johan Jakobsson, Lukas Nilsson – och spelfördelaren Jim Gottfridsson håller också hög klass. Med ett vasst målvaktspar finns det också goda möjligheter till kontringar, något som visat sig extremt gynnsamt så här långt.

Ser vi till målproduktionen har Sverige gjort 35, 30 och 24 mål i sina matcher. Mot Island, i premiären, blev det 24 mål framåt, men om vi bara ser till andra halvlek var 14 mål framåt trots allt ok.

Frankrike å sin sida är som bekant världens kanske allra bäst lag. Tre raka segrar hittills imponerar, men det som ofta är ett urstarkt försvar har inte varit fullt så övertygande denna gången. 31 insläppta mot Norge och sen 26 respektive 25 insläppta mot Österrike och Vitryssland. Det svenska anfallsspelet håller betydligt högre nivå än så.

Vi tror på en målrik historia här, men väljer efter lång betänktetid att fokusera på Sverige. Det finns en väldigt bra känsla inom det här svenska laget och förhoppningsvis finns den kvar inför denna matchen. Framåt är vi inte oroliga, men kanske blir det svårt att stoppa Frankrike? Hur som helst fokuserar vi på den svenska målproduktionen.

Sverige över 26,5 mål spelas till 1,90 gånger krämen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Sverige över 26,5 mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:15, lördag 20/1
TV:   tvtre logo
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: