Speltips inför HK Malmö – IFK Ystad 20/11: Målspel på hemmalaget

Simon Pålsson Publicerat: 20 november 2019

HK Malmö har formen på sin sida och gäller därmed som stora favoriter hemma mot IFK Ystad i Handbollsligan.

Annons:

Handbollsligan har en tendens att falla lite i glömska och det är tydligt att den generella sportpubliken i Sverige snarare ser handboll som en landslagssport. Det kan man tycka vad man vill om, men den som älskar betting bör se ett stort värde i att också spela på handboll. Det finns en outforskad marknad hör för många spelare.

HK Malmö möter på onsdagen IFK Ystad på hemmaplan i ett av många skånska derbyn under säsongen. Det är som sagt givet att det är skåningarna som är överrepresenterade i den här ligan även den här säsongen.

HK Malmö ligger nu tvåa i tabellen och har en stark trend bakom sig i Handbollsligan. Faktum är att man inte har förlorat sedan den allra första omgången, som spelades borta mot skånska Lugi den 20 september. Det var egentligen inte den första omgången i det att den spelades först, utan att den tillhörde den omgången men spelades senare. Men nog om det. Det är hur som helst två månader utan förlust.

Samtidigt förlorade IFK Ystad med hela nio (!) bollar på hemmaplan (!) i derbyt mot Ystads IF senast. Det var alltså inte mer än en handfull dagar sedan. Det är med andra ord helt skilda verkligheter vi har att göra med här beträffande form.

Annons:

HK Malmö är starka på hemmaplan

Det finns onekligen en rad anledningar till att man ska se HK Malmö som favoriter inför den här matchen. Den största och allra mest påverkande aspekten som är värd att betona är det faktum att HK Malmö i grunden är ett väsentligt mycket bättre handbollslag.

Under förra säsongen visade man att det går att konkurrera på allvar om en titel och det känns som att man tack vare den säsongen väckte någonting nytt till liv. Det finns en annan höjd och en annan ambitionsnivå som nu speglar av sig i prestationerna på planen. Det har varit intressant att följa.

Sedan inledningen på den här säsongen har HK Malmö varit givna på en slutspelsplats, men det är på slutet som man verkligen fått formen att toppas. Nu ligger man stabilt som lag nummer två i tabellen, med en liten uppstickare som serieledare efter omgång 10. Det här kan med andra ord bli en rolig säsong för deras del.

Att HK Malmö i våra ögon är ett bättre lag är alltså givet, men formen är också central. Det finns en väldig tendens att ösa in mål framåt.

Minst 27 gjorda mål har man klarat av i fyra raka matcher och det är minsann ingen slump. Nu räknar vi med att man tar det där till en liten, liten nivå till när man spelar mot ett ganska svagt IFK Ystad vad gäller defensiv just nu.

HK Malmö över 27,5 mål spelas till 1,90 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  HK Malmö över 27,5 mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, onsdag 20/11
TV:   Matchen sänds inte på svensk linjär tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

 

 

 
Annons:

Annons: