Speltips inför Hockey-VM 2018: Så går det för Finland!

Simon Pålsson Publicerat: 1 maj 2018

Finland har en stark trupp i VM-turneringen som nu väntar i Danmark. Här kliver vi in på ett långtidsspel redan innan turneringen drar igång den 4 maj 2018.

Då är det äntligen dags för årets VM-turnering och med tanke på att OS-året inte blev som många hade önskat – alltså ett olympiskt spel med de bästa spelarna från alla nationer – känns VM hetare än på länge. Plötsligt är det betydligt roligare och mer hett för många NHL-spelare att ansluta till VM-trupperna i sina respektive landslag.

Ett land som åker till Danmark med en spetsad trupp är det finska landslaget. Här finns det flera tunga namn med erfarenhet från NHL. På det hela taget känns det finska laget så där svårslaget som de brukar göra och på förhand är Finland en klar outsider till storfavoriten Kanada och utmanaren Sverige.

Harri Säteri, Markus Nutivaara, Julius Honka, Sebastian Aho, Mikael Granlund, Kasperi Kapanen, Mikko Rantanen och Teuvo Teräväinen är NHL-spelarna i den finska truppen. Dessutom kryllar det av spelare från KHL. Med andra ord en bra, spetsig finsk trupp, samtidigt som grunden med ett hårt arbetande lag och en fin organisation är på plats. Svårslagna Finland, alltså.

Finland kan gneta sig långt

Vår känsla inför turneringen är att Finland har goda möjligheter att störa många av lagen som står som hinder på vägen fram mot en eventuell final. Finnarna har hamnat i grupp B, där Kanada och USA är de två andra storlagen. Känslan är att det amerikanska landslaget, som återigen haft svårt att locka sina bästa spelare att vilja ta resan över Atlanten för att spela ishockey i Danmark, inte alls är lika motiverade som Finland här. Kanada blir däremot en tuff nöt att knäcka.

På lördagen inleder Finland sin VM-resa genom ett skönt, enkelt möte mot Sydkorea. Där ska det bara bli seger och därefter ser vi framför oss ett Finland som åker vidare med medvind i ryggen. Laget har goda möjligheter att sluta tvåa i gruppen (minst) och då ska det vänta en överkomlig resa fram till semifinalen. I en eventuell bronsmatch kan laget också störa samtliga lag. Egentligen är det bara Kanada och möjligen Sverige som känns snäppet starkare än Finland.

Finland att plocka medalj i VM-turneringen spelas därför till 2,25 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Finland tar medalj
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Läs mer:  za href=”https://www.spelbloggare.se/ishockey-vm-2018-danmark-vara-basta-speltips-och-alla-odds-infor-tre-kronors-matcher/”>Speltips under Ishockey VM 2018 hittar ni här

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: