Speltips inför HV71 – Färjestad BK 18/3: Tydlig trend mellan lagen

Simon Pålsson Publicerat: 16 mars 2017

15:15 är det nedsläpp i den första SM-kvartsfinalen mellan HV71 och Färjestad BK. Matchen, som spelas i Jönköping, lär bli en tät historia mellan två lag som ogärna förlorar.

Det är bråda tider för hockeyälskarna runt om i Sverige. Förutom het playoffmatch i Hockeyallsvenskan mellan AIK och BIK Karlskoga bjuder svensk elithockey även på två premiärmatcher i SM-kvartsfinalerna den här lördagen.

Vårt fokus hamnar på matchen i Jönköping, där hemmalaget HV71 och Färjestad BK gör upp i den första av potentiellt sju matcher. I potten ligger som bekant en plats i semifinalerna och det råder ingen tvekan om vilket lag som sitter i förarsätet här. Efter en fin säsong – speciellt under den andra halvan – har HV71 glidit upp som en klar utmanare till SM-guldet.

Det som varit signifikativt för Jönköpingslagets säsong har varit det fina försvarsspelet. Endast 99 insläppta mål på 52 matcher är ett galet bra facit och där är laget fullkomligt överlägsna i serien. Frölunda var näst bäst i SHL med sina 114 insläppta mål. Det är trots allt 15 fler. Stor skillnad, med andra ord.

Ett litet orosmoment för HV71 i skrivande stund är att laget inte spelat match på två veckor. Då var det just Färjestad som stod för motståndet. Den matchen slutade med 3-2-vinst för HV71, som på fyra matcher mot Färjestad plockat tre vinster den här säsongen. Ett klart övertag även på den fronten alltså.

Färjestad fyllda med självförtroende nu

Efter en inte fullt lika övertygande säsong fick Färjestad ta vägen via åttondelsfinal mot Djurgården för att komma till SM-kvartsfinalerna. Där lyckades laget vinna med 2-1 i matcher efter en mycket tuff matchserie, som troligen tärt en del både fysiskt och mentalt.

Å andra sidan kan laget antas vara fyllda med självförtroende i det här laget. Djurgården var SHL:s kanske allra mest formstarka lag i SHL-avslutningen och att slå ut dem var trots allt en stark signal om att Färjestad är att räkna med.

Med 121 insläppta mål på 52 matcher har även Färjestad haft en fin defensiv säsong, om än inte på samma nivå som HV71. Att det är två välorganiserade lag har märkts i lagens inbördes möten den här säsongen, där samtliga slutat med max fem mål. Det blir också en naturlig utgångspunkt för vårt speltips inför matchen.

Varken HV71 eller Färjestad är några sprudlande lag. På hemmaplan räknar vi iskallt med att HV71, som trots allt inte spelat match på två veckor, värderar tryggheten och grunderna högt i det här läget. Det gäller att inte göra några misstag. Färjestad lär också prioritera ett tydligt riskminimerande när det är match i Jönköping. Det öppnar för ett underspel.

Under 5 mål, asian handicap (ordinarie tid) spelas till fina 1,71 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, asian handicap (ordinarie tid)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:15, lördag 18/3
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: