Speltips inför HV71 – Färjestad BK 22/3: Klart favoritskap här

Simon Pålsson Publicerat: 21 mars 2017

Färjestad BK måste stoppa blödningen innan det är för sent. HV71 har chansen att gå upp till 3-0 i matcher i SM-kvartsfinalen mellan de båda lagen.

HV71 har verkligen satt ner foten direkt i SM-kvartsfinalen mot Färjestad BK. Att det skulle vara en tydlig klasskillnad mellan lagen var inte särskilt oväntat, men att skillnaden skulle vara så pass påtaglig är trots allt aningen förvånande.

Å andra sidan har HV71 haft en mycket fin säsong och har, mycket tack vare sin fantastiska bredd, varit svårslagna hela tiden. Blott 99 insläppta mål i grundserien var klart bäst i hela SHL och är beviset på att grundspelet sitter mycket bra i Jönköpingslaget.

3-1 har blivit resultatet i båda de inledande matcherna i den här kvartsfinalen. HV71 har med dessa två segrar kopplat ett rejält grepp om en plats i semifinalerna. I ärlighetens namn har vi väldigt svårt att se hur Färjestad skulle kunna vända på den här steken. 3-1-vinsten i Karlstad senast var faktiskt i klar underkant för gästande HV71.

HV71 blir för tunga här också

Pressen ligger utan tvekan på Färjestad i det här läget. Laget måste i princip knipa en vinst här för att drömmen om en semifinal inte ska kännas helt avlägsen. Om HV71 skulle gå upp till 3-0 i matcher är det väldigt många bitar som ska falla på exakt plats för att Färjestad överhuvudtaget ska ha någon chans att vända till 4-3, med tanke på att ytterligare två matcher ska spelas i Jönköping då.

Inför match nummer tre rapporteras Johan Ryno vara tillbaka i Färjestad. Där kan vi snacka viktig kugge i det offensiva spelet. Märk väl att Rasmus Asplund tros missa matchen, samtidigt som laget fortfarande har det lite tungt med skador på backsidan. I HV71 finns det inga skador eller avstängningar som tillkommit.

Vår känsla är att HV71 blir för tunga för Färjestad, både i längden och i just den här matchen. Klasskillnaden var tydlig senast och nu ska HV71, som tillhör seriens starkaste hemmalag, dessutom få spela inför sin hemmapublik i ett försök att gå upp till 3-0. Den chansen tänker laget inte bränna.

Det raka spelet på HV71, alltså att de vinner redan efter 60 spelade minuter, spelas till 1,81 gånger pengarna hos 24hBet. Det är garanterat ett odds som kommer att sjunka rejält fram till nedsläpp, såvida ingenting oförutsägbart inträffar. Passa på!

  Rygga spelet hos 24hBet – Få €50 bonus!

Speltips:

Speltips:  HV71 vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  24hBet (€50 bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 22/3
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: