Speltips inför IFK Göteborg – IK Sirius 29/9: Ångestmöte på västkusten

Simon Pålsson Publicerat: 27 september 2017

IFK Göteborg och IK Sirius gör upp i ett riktigt ångestladdat allsvenskt möte på fredagskvällen. I våra ögon finns det trots allt en solklar favorit inför matchen.

Lite skön allsvensk fotboll väntar på fredagskvällen. Den sista omgången inför det kommande landslagsuppehållet står nu för dörren och på Gamla Ullevi väntar ett riktigt ångestmöte.

Den här säsongen är över för både IFK Göteborg och IK Sirius. Båda har i princip säkrat nytt kontrakt, men har haft tunga perioder av lite olika slag. För Blåvitts del har hela säsongen varit en stor besvikelse, med väldigt djupa dalar och en bristande poängskörd. Spelmässigt finns det stora frågetecken.

Formen ser därtill horribel ut, med förlusten borta mot AFC Eskilstuna som något slags crescendo senast. Nu har göteborgarna sex raka allsvenska matcher utan seger. Å andra sidan finns det en del ljusglimtar i laget, med en Patrik Karlsson Lagemyr tillbaka från skada och flera andra unga spelare som visar framfötterna. Avslutningen på säsongen lär handla om att låta dessa växa ut ytterligare i kostymen och få ta mer ansvar.

Därmed blir matchen mot Sirius intressant ur ett sådant perspektiv. Här handlar det om att få ner några huvudsakliga drag att bygga laget kring inför nästa säsong. Hemmapubliken på Gamla Ullevi – som i år har fått se inte mindre än sju oavgjorda matcher – förtjänar därtill en seger att glädjas lite åt.

Kräftgången fortsätter för Sirius

Om formen är risig i IFK Göteborg är det en sju resor värre historia för gästande Sirius. Inför den här drabbningen har laget sex (!) raka allsvenska förluster att se tillbaka, vilket kontrasterar ordentligt mot det som i våras var en ordentlig framgångssaga. Då charmade laget brallorna av stora delar av den allsvenska fotbollspubliken, men i takt med att försäljningar och skador försvagat spelarmaterial betänkligt har också verkligheten kommit ikapp klubben.

Ante Björkebaum, Ante Eriksson, Karvan Ahmadi, Moses Ogbu, Johan Eiswohld, Daniel Jarl och Joshua Wicks missar alla den här matchen för gästernas del. Tungt. Hos hemmalaget är det främst Vajebah Sakor som kommer att saknas, men där finns det uppbackning.

I våra ögon är IFK Göteborg ett bättre lag än vad både form och tabellplacering säger. Hemma är de traditionellt sett starka. Där har laget också flera tunga skalper i år, däribland segern hemma mot AIK.

IFK Göteborg vinner spelas till 1,87 gånger insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  IFK Göteborg vinner
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19.00, fredag 29/9
TV:    cmoresport logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: