Speltips inför IFK Kristianstad – Lugi HF 3/9: Premiär i Handbollsligan

Simon Pålsson Publicerat: 3 september 2019

Det blir ett specifikt halvleksspeltips inför den första omgången i Handbollsligan mellan IFK Kristianstad och Lugi HF tisdagen den 3 september 2019.

Annons:

Förra säsongen var allt annat än en succé för IFK Kristianstad, som rörde om ordentligt i grytan och gjorde sig av med sin huvudtränare Ola Lindgren mitt i säsongen. Det var ett sannerligen kontroversiellt val, även fall det utåt sett var ett gemensamt beslut. Tillåt oss att vara lite tveksamma.

Men utan att gå in närmare på omständigheterna kring det beslutet och alla turerna kring det kan vi konstatera att Ljubomir Vranjes har tagit över. Det gjorde han redan mitt under förra säsongen. Då fick han aldrig fason på laget och att man åkte ut redan i semifinalen var ingenting annat än ett rejält underbetyg. Men faktum är att varken supportrarna eller den sportsliga ledningen valde att belasta den nye huvudtränaren för det. Han hade helt enkelt inte fått tillräckligt med tid för att få ordning på laget.

Nu har han däremot haft en hel sommar och det bör innebära att IFK Kristianstad som lag ser hetare ut än på länge så här i inledningen av säsongen. Nu har man dessutom inget Champions League att fokusera på och kan därmed helt sikta på att inleda säsongen urstarkt.

Lugi HF är hur som helst laget som väntar i den första omgången och på hemmaplan bör IFK Kristianstad gälla som enorma favoriter. Det känns som att deras historiskt tunga hemmafacit kommer att göra sig gällande även den här säsongen. Det är vår absoluta känsla. Lugi HF är dessutom ett fortsatt ungt satsande lag och då är det tufft med den här typen av bortamatcher.

Annons:

Dags för urladdning i premiären

För att hitta den senaste matchen som IFK Kristianstad spelade på hemmaplan i skarpt läge var det hemma mot SG Flensburg-Handewitt den 22 juli. Då slutade matchen 24-24 efter att IFK Kristianstad stått för en riktigt stark insats. Det var ett bra tag sedan, men nu är förhoppningen att man kunnat bygga vidare på den hypen.

Men i ärlighetens namn är det alltid så i inledningen av en säsong – speciellt i en sport där det är en grundserie och inte en vanlig, rak serie som avgör mästarna direkt – att det är svårt att veta precis var man har lagen på förhand. Det är naturligt att det helt enkelt inte är självklart hur det ser ut.

Men med det sagt har Ljubomir Vranjes alltså haft en hel sommar på sig att få rätt på sitt lag och att resurserna, förutsättningarna och kraven är helt annorlunda i den skånska storklubben vet vi om sedan gammalt. Om inte Ljubomir Vranjes blivit en väsentligt sämre lagbyggare bör även han få bra ordning på det här laget. Därför väntar vi oss en riktig rivstart från IFK Kristianstad.

IFK Kristianstad -2,5 (första halvlek) spelas till 1,76 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  IFK Kristianstad -2,5 (första halvlek)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, tisdag 3/9
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo