Speltips inför IFK Ystad – Alingsås HK 7/10: Handbollsligan

Simon Pålsson Publicerat: 7 oktober 2019

Det blir ett rakt överspel inför måndagens kvällsmöte i Handbollsligan mellan topplagen IFK Ystad och Alingsås HK.

Annons:

Baserat på inledningen i Handbollsligan den här hösten kan man notera att det håller på att ske någon form av trendbrott just nu. Nu vann visserligen IFK Kristianstad inget SM-guld förra säsongen heller, men baserat på hur man inlett säsongen den här hösten finns det chans för flera andra lag att blanda sig i striden redan i grundserien.

Det går att ha en lång diskussion om det här fenomenet och huruvida det är positivt för svensk handboll, men klart är i alla fall att grundserien i sig blir mer underhållande för neutrala åskådare när det inte står skrivet i sten redan på förhand vilket lag som slutar i topp.

Den här säsongen känns det som att Alingsås HK kommer att vara en av favoriterna hela vägen, från grundserien och sedan med in i slutspelet. Det är då laget kommer att bli att räkna med den här säsongen också.

Nu står man på totalt tio inspelade poäng på sex omgångar, varpå man alltså förlorat en match hittills. Det får betecknas som en lovande inledning på säsongen.

Annons:

En målfest att vänta

På måndagskvällen väntar ett tufft möte med IFK Ystad, ett lag som delar på marknadsandelarna, spelarna och publikunderlaget i en liten skånsk sydlig stad. IFK Ystad är som bekant inte det enda laget på elitnivå från Ystad, utan det Ystads IF. Nu ska sägas att det är IFK Ystad som är ledande vad gäller serieplacering, om än bara med ett par placeringar i Handbollsligan.

Precis som för Alingsås HK går det att se den här inledningen på säsongen som positiv för IFK Ystad, som har åtta inspelade poäng och en fin plusmålskillnad på +13 mål. Det gör att man har bra rygg på lagen i toppen och man kan faktiskt gå upp i serieledning vid vinst mot Alingsås HK – förutsatt att övriga resultat går deras väg.

Känslan är att vi står inför en match mellan två lag som kommer att våga gå för vinsten. Det är också uppenbart så att det är i offensiven som lagen har sina spetsspelare.

Över 51,5 mål spelas till 1,87 gånger krämen hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 51,5 mål
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  LeoVegas
Spelstopp:  19:00, måndag 7/10
TV:    Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

 

 

 
Annons: