Speltips inför IK Sirius – AIK 2/5: Favorit i repris

Simon Pålsson Publicerat: 1 maj 2018

IK Sirius har öppnat den allsvenska säsongen lite knackigt och hoppas nu skrälla hemma mot AIK på onsdagskvällen. Här provar vi oss på ett speltips som går i arv.

Det allsvenska spelschemat släpar lite redan nu och anledningen är att flera av topplagen kliver in i Europa till hösten. För att frigöra lite vilodagar i det skedet av säsongen pressas spelschemat ihop under våren. Ett sådant möte som klämts in är onsdagens match mellan IK Sirius och AIK, som nu möts för andra gången på kort tid.

Det första mötet slutade precis som vi var inne på i vår analys inför matchen. Det blev ett målsnålt möte där AIK vann komfortabelt och där IK Sirius, som är extremt drabbade av skador och andra avbräck, hade väldigt svårt att störa ett defensivt tätt AIK.

Sex spelade matcher in i säsongen står AIK på två insläppta mål och har kryddat sin sedan tidigare väldigt starka defensiv med en klart tyngre, mer effektiv och mer målgivande offensiv. Det har gjort att laget hakat på i toppen och nu skuggar lokalrivalen Hammarby i tabelltoppen. Kanske är det här äntligen säsongen som Rikard Norling lyckas spetsa AIK så pass mycket att de blir en reell guldkandidat? Det ser hur som helst lovande ut.

Samma spel ännu en gång

Förra gången lagen spelade mot varandra klev vi in på ett underspel och med tanke på att matchen slutade 2-0 satt det som en smäck. Inför nästa möte, där AIK nu tvingas spela på bortaplan, ser vi ingen anledning att omvärdera det spelet eller den grundläggande inställningen till matchen som då motiverade vårt spelval. Det är egentligen samma visa den här gången.

AIK väntas kontrollera matchen och åker såklart den korta resan till Uppsala med målet att vinna matchen. Samtidigt lär Rikard Norling ge sig på att försöka kontrollera matchen defensivt genom att ha bollinnehav, släppa till så lite som möjligt bakåt och sparsamt anfalla utan att riskera att åka på kontringar. Med två insläppta mål den här säsongen har AIK bevisat sin defensiva styrka och det är tydligt att den sportsliga ledningen ser den stabiliteten som en väg framåt mot att vinna fotbollsmatcher.

IK Sirius är samtidigt aningen för trubbiga i det här läget för att kunna störa AIK på allvar och vi blir inte förvånade om det här slutar 0-1 eller 0-2. Det kommer åtminstone inte explodera på målkontot här.

Under 2,5 mål spelas därför till 1,75 gånger krämen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 2/5
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.