Speltips inför Israel – Slovenien 21/3: Öppet möte

Spelbloggare Publicerat: 21 mars 2019

EM-kval är på tapeten under veckan och en av premiärmatcherna, den mellan Israel och Slovenien, ser på förhand ut som en svårbedömd sådan. När ena sidan fått för stort förtroende av oddssättarna och marknaden, tas istället en skrällposition.

Annons:

Vilka nationer får mäta krafterna i EM 2020? Kvalspelet inleds under veckan och en handfull spännande matcher står för dörren, däribland den mellan Israel och Slovenien på Sammy Ofer Stadium i Haifa.

Grupp G:s stora favoriter att ta de två topplatserna, som i sin tur leder till mästerskapet, är Österrike och Polen – som parallellt med denna match också drabbar samman – men såväl Israel som Slovenien är två potentiella uppstickare som skulle kunna sätta liv i det här.

Med andra ord är det redan nu att rivstarta med tre betydelsefulla pinnar i potten. Stärkta av hemmaplansfördelen är det Israel som ses med störst chans att spela in dessa, även om mötet i helhet betraktas som öppet och skulle kunna sluta lite hur som helst.

Senast länderna mötte varandra var så sent som i EM-kvalet 2003 och då slutade den identiska matchen med denna mållös, 0-0, medan Slovenien plockade hem det omvända med 3-1. Men ja, då är då och nu är nu. Helt nya lag och sålunda nya förutsättningar.

Matchen har avspark torsdagen 20:45 och visas på C More Play för den intresserade. Varför inte toppa till det med ett speltips också?

Slovenien tar revansch

Det här är på alla sätt och vis ovisst. Slovenien må vara bättre rankat och ha det snäppet vassare spelarmaterialet, på pappret ska understrykas, men formen är hemsk och Israel är normalt hyfsat starka på hemmaplan.

Men att siffrorna landat i sådan stor favör för Israel vill vi trots allt mena vara missvisande. Laget är mycket upp och ner och i dubbla möten mot Skottland samt Albanien blev det två vinster samt två kryss i UEFA Nations League och med det en andraplats.

Slovenien har visat upp urusel form på sistone. Gruppen bestående av Norge, Bulgarien och Cypern i Nations League fick de axla favoritskapet inför – men det landade i total pannkaka; tre kryss, tre förluster och en sistaplats.

Nu har dock Slovenien haft flera månader på sig att slicka såren och viss kapacitet vet vi om att de det facto besitter. På målvaktsposten har de världsnamnet Jan Oblak och på mittfältet den formstarke Atalantaspelaren Josip Illicic, som på de tre senaste matcherna i Serie A antecknats för två mål och en assist.

Gillar bortaoddsen här och spelar Slovenien med +0,25 mål (asian handicap) till 1,93 x insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kronor omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Slovenien +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, torsdag 21/3
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.