Speltips inför Kalmar FF – Malmö FF 29/4: Ingen målfest

Simon Pålsson Publicerat: 29 april 2018

Kalmar FF får tuffast möjliga besök på söndagseftermiddagen, när det regerande mästarlaget Malmö FF gästar. Tidigare år har Kalmar FF haft en stark förmåga att streta emot bra mot skåningarna.

Malmö FF har vaknat till liv i den allsvenska fotbollen tack vare vinsten hemma mot Brommapojkarna senast. De regerande svenska mästarna öppnade annars den allsvenska säsongen högst trevande och stod på fem inspelade poäng fyra matcher in i säsongen, men har efter vinsten senast lite häng på toppen igen.

Nu gäller det dock för skåningarna att trumma vidare på den inslagna vägen och fortsätta plocka poäng i snabb takt för att inte tappa mark till topplagen Hammarby och AIK, som båda fortsätter att gå som tåget i det övre skiktet av tabellen.

På söndagen tar Malmö FF resan österut till Kalmar, där hemmalaget Kalmar FF har ambitionen att plocka åtminstone en poäng mot sina skånska gäster. Precis som vanligt har Kalmar FF haft stora problem så fort Rasmus Elm inte kunnat spela, men med tanke på att laget redan samlat in sju poäng på fem matcher finns det ingen alarmerande oro att förhålla sig till här. Det är snarare en relativt stabilt start av ett Kalmar FF som åter känns stabila under Nanne Bergstrands ledarskap.

Alltid en speciell karaktär

Matcherna mellan Kalmar FF och Malmö FF har under många säsonger haft en tendens att bli väldigt speciella, där Kalmar FF har en stark förmåga att verkligen göra det jobbigt för skåningarna. Det är tydligast på hemmaplan, där Malmö FF inte vunnit i Allsvenskan sedan 2013. Krysset är ett gångbart resultat mellan lagen och har återkommit i tre av de fyra senaste mötena.

Den här gången är känslan att Malmö FF, som har haft en tendens att vila lite spelare mot Kalmar FF tidigare år, verkligen tar den här matchen på hundraprocentigt allvar. Visst, det väntar en tuff vecka med tre matcher på sju dagar (Djurgården hemma, Göteborg hemma, Djurgården borta i cupfinal) och då behöver många spelare vara fräscha. Å andra sidan lär en sådan som Markus Rosenberg, som trots allt gjorde två mål senast och visade gryende form, behövas även borta mot Kalmar FF för att stärka chanserna till tre poäng.

Hur som helst tror vi att Kalmar FF kryper hem mycket och försöker göra det svårt för sina gäster genom att spela tätt bakåt.

Under 2,5 mål spelas till 1,84 gånger krämen. Det här slutar 0-0/1-1 eller 0-1/0-2 om vi ska vara lite mer specifika.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 29/4
TV:    cmorefotboll logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.