Speltips inför Kalmar FF – Östersunds FK 24/9: Livsviktiga poäng på spel

Simon Pålsson Publicerat: 23 september 2017

Det står minst sagt viktiga poäng på spel när Kalmar FF och Östersunds FK drabbar samman i ett hett allsvenskt möte på söndagseftermiddagen. Vi väntar oss två lag som går för segern.

Det spelas bara spännande matcher så här i slutfasen av den allsvenska säsongen. Klockan 15:00 på söndagseftermiddagen är det dags för ytterligare en intressant drabbning, denna gång på Guldfågeln Arena i Kalmar.

På ena sidan står ett hemmalag som ångar på mot ett nytt allsvenskt kontrakt efter tränarbytet i somras. Det går så bra att laget rent av tillhör de mest formstarka i hela serien. Märk väl att Kalmar FF nu gjort mål i 10 av sina 11 senaste matcher.

Visst, tre raka kryss är inget superfacit, men det faktum att laget helt enkelt inte förlorar längre har gjort att de har kunnat avancera ordentligt i tabellen. Det som ett tag kändes lätt hopplöst ser nu tämligen ljust ut. Kalmar FF har inför söndagens matcher tre poäng till godo på Jönköping Södra, som just nu ligger på negativ kvalplats. Därtill är laget på samma poäng som GIF Sundsvall och har bara fyra poäng upp till Örebro SK.

Med andra ord har laget allt i egna händer och en vinst hemma mot Östersunds FK skulle vara väldigt nyttig.

Var ligger gästernas fokus?

På torsdag spelar Östersund sin andra gruppspelsmatch i Europa League. Då väntar Hertha Berlin på hemmaplan. Tidigare har laget väldigt tydligt fokuserat på det europeiska cupspelet och har därmed prioriterat att ha sina nyckelspelare friska och utvilade till dess.

Nu är det lite annorlunda med tanke på att Östersund är klara för gruppspelet. Det är också så att det är hela tre vilodagar fram till match, varpå det inte riktigt är så akut att eventuellt vila spelarna. Därmed väntar vi oss att Graham Potter formerar i stort sett starkast möjliga lag. Å andra sidan är det frågan om det mentala fokuset ligger på den här matchen. Det säger sig själv att det för spelarna – både medvetet och omedvetet – är lite sexigare att spela Europa League i det här läget.

Fast Östersund behöver ta poäng. Det är där skon verkligen klämmer. För att ha chansen på Europa även nästa säsong behöver laget sluta topp 3 (om de inte vinner cupen till våren) i den allsvenska tabellen. Om den chansen ska leva behövs definitivt poäng här och allra helst tre till antalet. Att taktiken är att gå för segern vågar vi därmed lova.

Det här är hur som helst två mycket formstarka gäng. Det lär märkas. Båda behöver dessutom poäng och vågar gå för det. Vi tror på en öppen matchbild, möjligen hjälpt av ett tidigt mål som luckrar upp det hela. Emin Nouri missar matchen för hemmalaget, men det är frågan om det ens är ett avbräck? Han har visserligen höjt sig i höst, men är annars ganska skakig. Östersund kommer till matchen med ett stort avbräck. Gero är avstängd efter det röda kortet senast. Märk väl att Brwa Nouri är med trots incidenten under lördagen då han blev avslängd från det flygplan som ÖFK tog ner från Stockholm. Huruvida det här påverkar hans chanser att starta är oklart.

Vi tror på en öppen matchbild med två lag som vill vinna.

Över 2,5 mål spelas till 2,02 gånger insatsen hos bet365.

 

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 24/9
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: