Speltips inför Kanada – Finland 12/5: Rakt spel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 10 maj 2018

Finland förlorade tungt mot Danmark senast och nu väntar en betydligt tuffare utmaning i Kanada, ett annat landslag som inte har råd med fler onödiga poängtapp här i gruppspelet.

Det som lag- och namnmässigt är det mest intressanta VM-mötet på lördagen är utan tvekan matchen mellan Finland och Kanada. På förhand kändes det här som två lag som borde vara med länge i turneringen och den känslan består väl, även fall finnarna tappade onödiga poäng mot Danmark tidigare i gruppen.

Det i sig kanske inte bådar så gott för Finland, men i stora drag är det här fortsatt ett bra finskt landslag som kommer att bli att räkna med längre in i turneringen. Samtidigt är det en nivå upp till Kanada och dess spets, varpå vi tror att finnarna får det tufft på lördagen.

Finland har tre vinster och en förlust på fyra matcher. Nu är det visserligen tre matcher som laget verkligen skulle ha vunnit och i ljuset av det oroar förlusten mot Danmark något. Nu är det ett par snäpp upp när Kanada väntar och det kan bli svårt att hantera.

Kanada tappar inte fler poäng

I sin VM-premiär räckte det kanadensiska landslaget inte riktigt till mot rivalen USA och förlorade med uddamålet efter en match so mgick hela vägen till förlängning. Efter det har laget tre raka, mycket övertygande, vinster i gruppspelet.

Det var tydligt att poängtappet direkt satte sina spår och att kanadensarna inte är helt tillfreds med den situationen. Det gör också att vi räknar med att Kanada nu går rent i gruppspelet hädanefter och att storspelare som Connor McDavid gör större avtryck när slutspelet nu närmar sig med stormsteg.

Med allt det här i åtanke känns Kanada som solklara favoriter inför lördagens möte med Finland. Och vi litar helt enkelt på en kanadensisk seger när det väl kommer till kritan.

Kanada vinner (ordinarie tid) spelas till 1,63 gånger såsen hos Ohmbet.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Kanada vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,63 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, lördag 12/5
TV:   tvtre logo
Stream:   viaplay logo
Läs mer: Speltips under Ishockey VM 2018 hittar ni här

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: