Speltips inför Kanada – Schweiz 19/5: Solklar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 16 maj 2018

Kanada har fått upp farten i VM-turneringen och är nu bara en överkomlig motståndare ifrån ännu en final i ett hockey-VM. Schweiz å sin sida hoppas skrälla igen och kan verkligen slå ur underläge.

Det kanadensiska laget har inte riktigt hittat sin topp än, men har trots det tagit sig hela vägen fram till en semifinal i VM-turneringen. Därmed är kanadensarna bara en seger från att återigen ta sig till en VM-final och väl där kan allting hända.

På det hela taget är den kanadensiska truppen förmodligen turneringens vassaste ihop med Sveriges. Inför turneringen var spelbolagen väldigt ense om att Kanada skulle ses som stora favoriter och resultatmässigt har laget ändå levt upp till förväntningarna. Det handlar om att ta sig vidare och nu står Kanada här i en semifinal – igen.

Men det satt faktiskt rätt långt inne. I kvartsfinalen mot Ryssland – en match som vi spelade krysset till 4,90 gånger pengarna i – blev det väldigt jämnt och målrikt åt båda håll. 4-4 efter full tid innebar förlängning och där var den kanadensiska spetsen något mer distinkt och det fällde avgörandet. Segern i sig kan säkerligen vara meriterande och höja laget mentalt, men visst är det lite oroväckande med ett så ihålig försvarsspel?

Schweiz orkar inte igen

Schweiz har som flera andra lite mindre hockeynationer imponerat under turneringen och att laget nu är framme i en semifinal är värt en applåd eller två bara det. I kvartsfinalen blev det seger mot Finland, ett lag vars unga spelare alldeles uppenbart hade svårt att hantera pressen. Schweiz spelade med hög intensitet och fick en drömstart i matchen, något som finnarna inte orkade reparera.

Samtidigt är Schweiz ett lag som ska vara på ett betydligt lägre nivå än övriga kvarvarande lag. I det här skedet av en VM-turnering ska Schweiz inte kunna stå emot varken Kanada, USA eller Sverige. Det borde med andra ord bli respass här och nu.

Kanada vann mot Schweiz med komfortabla 5-1 i gruppspelet och då kändes det ändå som att kanadensarna inte var helt slutspelsklara. Nu har offensiven fått ytterligare fart och allvaret är uppskruvat ett snäpp. Nu finns det inte tid för snedsteg och det lär inte bli något heller.

Kanada -1,5 spelas till 1,76 gånger såsen hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Kanada -1,5
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, lördag 19/5
TV:   tvtre logo
Stream:   viaplay logo
Läs mer: Speltips under Ishockey-VM 2018 hittar ni här

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: