Speltips inför Kanada – Sverige 21/5: Äntligen VM-final

Simon Pålsson Publicerat: 20 maj 2017

Tre Kronor har tagit sig hela vägen fram till en efterlängtad VM-final. Där väntar föga förvånande Kanada, vars gyllene generation fortsätter att skörda fina hockeyframgångar.

Det blev en svensk VM-final till slut. Det blir den första svenska VM-finalen sedan 2013, då laget dessutom gick hela vägen fram och knep det där VM-guldet. Nu har Tre Kronor alltså chansen igen.

Den här gången är det dock extra speciellt, nu av flera anledningar. Dels är det här som sagt en efterlängtad final som laget fått gneta sig fram till, efter att det under inledningen på turneringen faktiskt såg ganska krampaktigt ut.

Därtill är det här förmodligen sista gången som Henrik Lundqvist och Joel Lundqvist har chansen att spela i landslaget ihop. Att få avsluta med ett VM-guld vore så klart poetiskt vackert. Tänk också på att en viss Nicklas Bäckström – som såg ruskigt starkt ut i semifinalen mot Finland och som är en nyckelspelare för att Sverige ska kunna slå Kanada – missade OS-finalen senast det begav sig och säkerligen är mycket sugen på att spela en final.

Sverige kommer stärkta till matchen efter 4-1 mot Finland. Äntligen såg både powerplay och det generella offensiva spelet ut att fungera på allvar. Fortsatt ser det lite darrigt ut bakåt, men det blev aldrig riktigt spännande mot finnarna.

Båda lagen kommer att hota här

Kanada å sin sida behöver ingen närmare beskrivning. Det här är onekligen den gyllene generationen när det kommer till kanadensisk ishockey. Det är bara att titta på lagets meriter sedan OS-guldet 2010. Två VM-guld, 2015 och 2016, World Cup-segern 2016 och ytterligare ett OS-guld fyra år efter 2010. Det säger en hel del.

Laget har också motsvarat förväntningarna i den här turneringen och har utan större bekymmer tagit sig fram till en final. Laget låg i för sig pyrt till i semifinalen mot Ryssland, men tre snabba puckar de sista fem minuterna gjorde att Kanada till slut vann med 4-2 och därigenom säkrade finalbiljetten.

Offensivt finns det ingen som helst tvekan om var vi har Kanada. Ett fullspäckat lag med NHL-stjärnor hotar ordentligt och gör alltid ett målmässigt tungt avtryck. Bakåt har det varit något darrigare. Schweiz, Finland, Frankrike och Ryssland har alla lyckats näta flera gånger om mot kanadensarna. Trots det har Pickard i kassen en fin räddningsprocent, över 93%.

Med tanke på att Sverige såg så pass mycket bättre ut i semifinalen tror vi på en frejdig historia här. Det är två lag med sina absoluta styrkor i offensiven. Det lär märkas.

Båda lagen göra minst två mål var spelas till 1,84 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra minst två mål
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, söndag 21/5
TV:   tvfyra logo cmorehockey logo
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: