Speltips inför Karen Khachanov – Alexander Zverev 3/6: Nu steppar han upp

Simon Pålsson Publicerat: 3 juni 2018

Karen Khachanov står inför sin tuffaste utmaning hittills i Franska Öppna och inför mötet med Alexander Zverev är favoritskapet väldigt tydligt. Här kliver vi in på ett favoritspel.

Franska Öppna kliver in i sin mer intensiva fas efter tre rensande omgångar. När vi nu kliver in i den fjärde omgången är det idel spelare som på något sätt tillhör eller utmanar den absoluta världstoppen som orkat med så här långt.

En spelare som har snubblat lite under inledningen på turneringen är Alexander Zverev, som var riktigt illa ute mot Damir Dzumhur i den senaste omgången. Vi var inne på det i vårt speltips inför matchen och det skulle visa sig helt korrekt att bosniern hade förmågan att streta emot bra. Han hade till och med chansen att avgöra matchen, men slarvade och fick sedan se sig besegrad med 3-2 i set.

Alexander Zverev är den tyske talangen som den här säsongen är tänkt att på allvar slå sig in i världstoppens yttersta elit och för att göra det krävs en rejäl uppryckning i Grand Slam-turneringar. Tidigare säsonger är det där 21-åringen har vägt på tok för lätt, någonting som enklast kan härledas till brist på rutin.

Under grussäsongen 2018 har Alexander Zverev sett väldigt stark ut och har bland annat slagit Dominic Thiem vid upprepade tillfällen, samt hotat Rafael Nadal ända in på målsnöret. Höjden i spelet är väldigt hög och när Franska Öppna nu kliver in i sin mer kritiska fas tror vi att han steppar upp.

Karen Khachanov orkar inte mer

Att ha tagit sig fram till den fjärde omgången får ses som en stark insats av Karen Khachanov. Den blott 22-årige ryssen tillhör den stora samling unga spelare som är spännande på touren nu, men även här har vi att göra med en spelare som brukar väga lite för lätt i Grand Slam-turneringar.

Med en ranking på 38 i världen har han trots allt slagit sig in i världstoppen och ska inte underskattas, men om Alexander Zverev når den nivå han kan hålla ska det ändå vara rätt stor skillnad mellan spelarna.

Så här långt har Karen Khachanov slagit Andreas Haider-Maurer (3-0, Guillermo Garcia-Lopez (3-1) och Lucas Pouille (3-0). Det är med andra ord en betydligt tuffare match som väntar nu.

Här litar vi på att Alexander Zverev tar tag i spelet på allvar och höjer sig ett snäpp. Då ska han vinna bekvämt. Alexander Zverev -1,5 set spelas till 1,59 gånger krämen hos Ohmbet.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Alexander Zverev -1,5 set
Odds:  1,59 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, söndag 3/6
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo