Speltips inför Karlskrona HK – Skellefteå AIK 19/9: Press direkt

Simon Pålsson Publicerat: 19 september 2017

Pressen är på Skellefteå AIK inför SHL-premiären borta mot Karlskrona HK. Kan laget motbevisa många av tvivlarna redan i SHL-premiären eller får laget tufft direkt?

Redan förra säsongen fanns det all anledning att ifrågasätta var Skellefteå AIK är på väg som hockeylag. Det som tidigare har varit en självklar toppkandidat redan från omgång 1 hade svårt att hävda sig och halkade efter omgående.

Nu blev det visserligen allt bättre under slutfasen av säsongen, men det är tydligt att trenden är nedåtgående för Skellefteå AIK. Därmed blir årets säsong lite av ett vägskäl för klubben.

Det ena alternativet är att klubbens utveckling stagnerar lite och att Skellefteå AIK inte längre är en självklar del av toppen. Det andra alternativet är att förra säsongen visar sig vara en mellansäsong och att de studsar tillbaka i år.

Känslan är att en lite krampaktig start ligger farligt nära till hands.

En relativt återhållsam match

I sin första SHL-match för säsongen spelar Skellefteå AIK borta mot det Karlskrona HK som hade ordentligt svårt att göra sina röster hörda i SHL förra säsongen. I år har klubben förstärkt laget ganska ordentligt och tanken är att med alla till buds stående medel försöka etablera sig på allvar i SHL.

På försäsonegn har KHK blandat fina resultat – segrar mot Linköping och Rögle – med bottennapp som 1-7 mot Malmö. Generellt är känslan att laget får tufft att tysta sina tvivlare i år, åtminstone i längden. I inledningen av säsongen kan laget – speciellt på hemmaplan – göra livet surt för många lag.

Märk väl att det är Skellefteå AIK som har pressen på sig i den här premiären. Med tanke på att deras utveckling inte känns helt hundra – samt att de gjort mindre än ett mål i tre av sina fyra senaste försäsongsmatcher – finns det all anledning att ifrågasätta var de står just nu.

Vi tror att gästerna får svårt att leva upp till förväntningar och pressen direkt.

Skellefteå AIK under 2,5 mål (inklusive förlängning) spelas till 1,75 hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK under 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 19/9
TV:   cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: