Speltips inför Karlskrona – Timrå 2/4: Kniven mot strupen

Simon Pålsson Publicerat: 1 april 2018

3-1 i matcher gör att Karlskrona HK kan döda direktkvalet till SHL mot Timrå IK redan på måndagskvällen. Här riktar vi in oss på ett specialspel inför match fem.

Fyra matcher in i direktkvalet till SHL mellan den hockeyallsvenska mästaren Timrå IK och SHL-jumbon Karlskrona HK är det fördel för Karlskrona. 3-1 i matcher så här långt gör att laget nu kan döda matchserien och säkra SHL-kontraktet till nästa säsong.

En väldigt tät matchserie har varit svår att läsa av inför varje match, just med tanke på att laget har varit så pass jämna. Över fyra matcher har Karlskrona dock visat sig klart mer effektiva och har haft den där lilla turen som krävs i väldigt täta matchserier.

Egentligen vore det lite ologiskt om Timrå förlorar det här kvalet med 4-1 i matcher. Det skulle rent av vara lite orättvist, men med det sagt räknar vi iskallt med att Karlskrona gärna dödar spänningen redan nu. Inför sin hemmapublik och 3-1 att gå på är förutsättningarna dessutom väldigt goda för att göra det.

En trolig matchutveckling

I det här läget – när allting kan avgöras här och nu – får matcherna ofta en speciell karaktär och därför kommer vi att anpassa vårt speltips just efter det. Oavsett vad ställningen är inför den tredje perioden är möjligheterna till mål väldigt goda där.

Om Karlskrona är i ledningen måste gästerna kliva på i en väldig fart och då kommer det att öppnas upp ytor. Vilket lag som lyckas utnyttja isen på bäst sätt där och då är oklart, men klart är att fler situationer och bra målchanser kommer att skapas. Precis likadant borde det bli om Timrå är i ledningen och Karlskrona ska jaga en kvittering, inte minst med tanke på att laget egentligen inte har så värst mycket att förlora. Med 3-1 i matcher har Karlskrona faktiskt ett bra utgångsläge alldeles oavsett om det blir förlust i match fem.

Därför riktar vi in oss på den tredje och potentiellt sista perioden i match fem. Över 1,5 mål (tredje perioden) spelas till 1,92 gånger krämen hos Betway. Anmärkningsvärt högt måste sägas.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 1,5 mål (tredje perioden)
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, måndag 2/4
TV:   tvtolv logo cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: