Speltips inför Karlskrona – Timrå 29/3: Nu lossnar det

Simon Pålsson Publicerat: 27 mars 2018

Efter två raka förluster – båda av väldigt snöplig karaktär – hoppas Timrå IK hålla SHL-drömmen vid liv i kvalserien mot Karlskrona HK. Kan laget äntligen vinna i match tre?

Två raka vinster. Två raka målsnåla matcher. Detta SHL-playoff mellan Karlskrona och Timrå har onekligen börjat bäst för Karlskrona, som två matcher in i kvalserien står på två segrar och därmed har chansen att skaffa sig matchboll redan på torsdagskvällen.

Då väntar nämligen det tredje mötet mellan lagen och åter är det Karlskrona som står som värd för spektaklet. Under matchseriens ordinarie 120 minuter har vi hittills fått se tre mål, varpå det inte direkt går att berömma matchserien för att bjuda på gladhockey. Ser vi till skottstatistiken är det heller inte konstigt att det blivit målsnålt.

Nu var väl visserligen 1-0-segern på bortaplan någon form av styrkebesked ändå, men med 11 (!) skott på mål under matchens 60 minuter går det inte att berömma Karlskrona för ett intensivt anfallsspel direkt. Hela matchserien har visserligen andats allvar och lagen är tydligt defensivt inriktade. Frågan är om det ens går att bryta på?

Nu måste det lossna för Timrå

Med 2-0 efter två spelade matcher går det att konstatera hur Karlskrona verkligen fått maximal utdelning på sitt sparsamma spel så här långt. Utan att imponera står laget alltså på två vinster och kan gå upp till 3-0 inför sin hemmapublik. Det går inte att kräva mycket mer av laget.

Å andra sidan har båda matcherna varit resultatmässigt oerhört jämna och senast tippade det över väldigt tydligt till Timrå rent spelmässigt. Med 2-0 och lite mer desperation i spelargruppen räknar vi iskallt med att Timrå kliver på ännu hårdare nere i Karlskrona i jakt på en reducering. Ännu en förlust och SHL-drömmen är i stort sett släckt för den här gången.

Rent logiskt borde det lossna för Timrå nu, som spelmässigt inte varit sämre och som verkligen förtjänar en seger. Matchseriens jämnhet gör också att matcherna i stort sett kan sluta hur som helst, varpå värdet inte sällan finns på det lag som spelbolagen håller som underdog.

Timrå IK draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort efter ordinarie tid) spelas därför till 2,30 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Timrå IK draw no bet
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, torsdag 29/3
TV:   tvtolv logo cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: