Speltips inför Karlskrona – Timrå 6/4: Sjunde avgörande kvalmatchen

Simon Pålsson Publicerat: 3 april 2018

Det blir den förväntade matchutvecklingen som får styra vårt val av speltips inför det sjunde och helt avgörande mötet i direktkvalet mellan Karlskrona HK och Timrå IK. Ett SHL-kontrakt ligger i potten.

Timrå var illa ute i direktkvalet till SHL mot Karlskrona, men efter två raka vinster har laget vänt på steken efter underläge 3-1 i matcher. Nu väntar en sjunde och helt avgörande match mellan lagen om vilka som ska få spela SHL nästkommande säsong.

På det hela taget har den här matchserien varit extremt jämn och det går egentligen inte att peka på ett lag som mer värdigt att ta sig till SHL. Inför kvalet kändes Timrå heta efter en stark säsong i Hockeyallsvenskan, men det skulle visa sig att en framgångsrik säsong ett snäpp ner inte nödvändigtvis behöver vara en stor fördel i ett avgörande kvalspel.

Karlskrona, som varit under isen under stora delar av säsongen i SHL och som slutade som klar jumbo i tabellen, har tagit sig i kragen när det behövts som mest och visat sig ha den där spetsen som behövs i tuffa, jämna matcher. Nu är bara frågan om laget orkar studsa tillbaka efter två raka förluster och vinna den sista, viktiga matchen på hemmaplan?

Speltips utifrån matchutvecklingen

Det är verkligen inte helt enkelt att välja sida inför det sista avgörande slaget mellan lagen. Visst, det är en fördel för Karlskrona att få avsluta det hela på hemmaplan. Det ger en extra trygghet till spelarna. Å andra sidan har Timrå varit på besök i Karlskrona vid tre tillfällen sista veckorna och känner sig förmodligen också ganska hemma i katakomberna nere i Blekinge. Det blir med andra ord inte en lika tung fördel som annars.

Samtidigt bör det understrykas att Timrå faktiskt vunnit två av tre möten nere i Karlskrona i det här direktkvalet, varpå det knappast kan anses som en hemmaborg för Karlskrona. Snarare bör de yttre förutsättningarna anses spela ganska liten roll just den här gången.

Det är väldigt svårt att välja sida här och vi tänker därför rikta in oss på ett speltips som bottnar i vår tro på hur matchen kommer att utveckla sig. Det kan mycket väl bli en tät historia, men väl i den tredje perioden ser vi framför oss ett scenario där ett av lagen är i behov av att jaga mål. Det öppnar oundvikligen upp matchen och när allting nu ska avgöras finns det liksom ingen anledning att använda sig av bromspedalen. Snarare tvärtom.

Därför tror vi på en fartfylld avslutande period. Över 1,5 mål (tredje perioden) spelas till 1,95 gånger insatsen hos Ohmbet.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 1,5 mål (tredje perioden)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, fredag 6/4
TV:   tvtolv logo cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: