Speltips inför Kei Nishikori – Gilles Simon 1/6: Underskattad fransos

Simon Pålsson Publicerat: 30 maj 2018

Kei Nishikori trivs inte allra bäst på grusen och nu står japanen inför en tuff nöt att knäcka när hemmaspelaren Gilles Simon väntar i den tredje omgången av Franska Öppna.

Två omgångar in i Franska Öppna går det redan nu att urskilja ett par spelare som inte riktigt levt upp till förväntningarna. Två stycken som har gjort jobbet är dock Kei Nishikori och Gilles Simon, som klarat sig vidare till den tredje omgången efter två segrar vardera.

Kei Nishikori är sannerligen ingen grusspelare och bör få det svårt längre in i turneringen, men mot spelarna han har fått möta i omgång ett och två ska det inte vara något snack. 3-0 mot Maxime Janvier var bara en dag på jobbet och mot relativt svårspelade Benoit Paire blev det också vinst, 3-2 i set. Det är fullt godkänt.

Nu väntar Gilles Simon och det känns som att det väntar en minst lika svår match igen. Här är också ett motstånd som känns aningen mer formstarkt än tidigare. Fransmannen har nämligen vunnit 3-1 mot Nikoloz Basilashvili och 3-1 mot alltid svårspelade Sam Querrey. Det tyder på en Gilles Simon i bra form. Med tanke på att han så sent som förra veckan gick till final i grusturneringen i Lyon går det inte att räkna bort Gilles Simon, som dessutom spelar på hemmaplan nu.

Första mötet någonsin

Osannolikt nog blir det här allra första gången någonsin som spelarna gör upp mot varandra på ATP-touren. 2012 lottades de båda mot varandra i en inomhusturnering i Paris, men då lämnade Gilles Simon walk over på förhand. Därför finns det inte så mycket att gå på vad gäller inbördes historia mellan spelarna.

I våra ögon finns det dock en del som talar för Gilles Simon. Förutom att han spelar på hemmaplan har han dessutom sett rapp ut sista två veckorna. Grus är ett underlag han behärskar relativt bra, inte minst i förhållande till Kei Nishikori. Japanen är en extremt utpräglad hardcourtspelare och har sällan någon vidare framgång på annat underlag. Nio av hans elva ATP-titlar har varit på hardcourt. Två har varit på grus, men det har varit mindre turneringar.

Här tror vi att Kei Nishikori kommer att få kämpa. Den som gillar et skrällspel kan säkert investera en peng på Gilles Simon, men för egen del blir det ett annat spel.

Gilles Simon +7 game (asian handicap) spelas till 1,70 gånger såsen hos Ohmbet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt sju games skillnad.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Gilles Simon +7 game (asian handicap)
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, fredag 1/6
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.