Speltips inför Kroatien – Montenegro 9/1: Klar EM-favorit

Simon Pålsson Publicerat: 9 januari 2020

EM-premiär på plats i Österrike mellan favoriterna Kroatien och luriga Montenegro.

Annons:

Då är det äntligen dags för Europamästerskapet i handboll. Det som gör den här upplagan så speciell är såklart att delar av mästerskapet kommer att spelas på svensk mark. Malmö Arena står värd för ett antal matcher, inte minst sådana som Danmark spelar.

Om det är någonting vi vet är det att danskarna som bara behöver ta tåget 20 minuter över bron kan ställa till med väsen. Det är däremot inte Danmark som kliver in i turneringen först. Det är nämligen Grupp A som gäller först.

I Grupp A spelar Vitryssland och Serbien, men också Kroatien och Montenegro som möts i den allra första matchen i EM. Det är en match som spelas i Österrike, närmare bestämt i staden Graz. Det är alltså ett Europamästerskap som delas upp på flera värdnationer och värdstäder. Det kan man tycka vad man vill om.

Att det finns en klar favoriter här – Kroatien – råder det ingen tvekan om. Det är någonting spelbolagen såklart också snappat upp varpå det raka spelet på kroaterna inte är uppe på spelvärdiga nivåer om vi ska vara ärliga. Montenegro är nämligen inte ett så dåligt lag.

Annons:

Kroatien har press på sig

Som bekant är det legendariske Lino Cervar som är tränare för Kroatien och i egenskap av förbundskapten ställer han skyhöga krav på sina spelare. Men kraven är inte måttliga från supportrarna heller. Här förväntar man sig att man ska kunna gå långt och rent av utmana om titeln.

Tele 2 Arena kommer att stå värd för finalrundan och till den hoppas Kroatien ha toppat formen. Man kliver in i gruppspelet med en fin form efter att ha vunnit Croatia Cup. Då slog man inte minst stjärnspäckade Qatar med hela 33-28. Det är tydligt att det offensivt präglade kroatiska landslaget är väldigt starka framåt.

Nu möter man ett Montenegro som inte har så mycket at förlora, men som inte är ett så dåligt lag som vissa papper säger. 2008 var senast man tog poäng i ett mästerskap och efter det har man 14 raka förluster. Det gör att pressen är som helt bortblåst. Vad vi kan räkna med är dock att laget är starkare framåt än bakåt.

Det gör att vi tror på mål här.

Över 53,5 mål spelas till 1,76 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 53,5 mål
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:30, torsdag 9/1
TV:   tvtio logo
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 
Annons:


Annons: