Speltips inför Kroatien – Österrike 16/1: Huvudrundan i EM

Simon Pålsson Publicerat: 16 januari 2020

Kroatien fortsätter att imponera och går in som favoriter inför matchen mot Österrike i handbolls-EM där det nu är dags för huvudrundan.

Annons:

Underhållningsvärdet kommer det inte att vara något fel på när huvudrundan i handbolls-EM drar igång på torsdagen. Det är match redan tidigt på eftermiddagen och sedan ramas det hela in med två heta kvällsmatcher.

Kroatien och Österrike gör bland annat upp i ett möte som kan avgöra vilket lag som faktiskt går vidare till slutspelsfasen. Det lag som vinner här sätter sig själva i en väldigt fin situation inför fortsättningen.

Kroatien har två vinster på två försök mot Österrike på 2010-talet. Det här är inte direkt lag som brukar spela mot varandra. Det bottnar såklart i att Österrike rent historiskt inte direkt är ett handbollsland. Men med tanke på resultaten hittills i Europamästerskapet kan man såklart inte räkna bort laget helt. Det vore dumt.

Annons:

Tre kroatiska vinster

Som ni säkert känner till använder sig handbollen och dess mästerskap av det lite märkliga systemet med flera gruppspel. När det första gruppspelet är över går lagen in i en andra, mer avgörande gruppspelsfas där det ska klaras ut vilka lag som ska få spela direktavgörande matcher i slutspelet.

Här gäller det att ha gjort det bra redan i gruppspelet, det första alltså, för att få med sig maximal poäng till den andra fasen. Systemet fungerar som så att det bara är poäng mot lagen som också går vidare från gruppen som räknas. Det gör att vissa segrar kan bli totalt betydelselösa.

Men då är det skönt för Kroatien och Österrike att veta att man har tre raka vinster med sig. Det gör att man sitter i förarsätet för att ta sig vidare. Det lag som lyckas vinna den här matchen är i princip klara för nästa steg.

Österrike må ha vunnit tre raka, men med tanke på att gruppmotståndet varit det klart lättaste i hela EM tänker vi inte dra för stora växlar av det. Här litar vi på att kroaterna gör jobbet.

Kroatien vinner spelas till 1,37 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Kroatien vinner
Odds:  1,37
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:15, torsdag 16/1
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: