Speltips inför Kroatien – Tjeckien 20/1: Klasskillnad i EM

Simon Pålsson Publicerat: 20 januari 2020

Kroatien behöver bara bogsera in två vinster till för att ta sig till semifinalen. Handbolls-EM fortsätter med matchen mot Tjeckien på måndagen.

Annons:

Måndagen blir ännu en intensiv dag i pågående handbolls-EM och den som är ute efter att se högklassig handboll har kommit helt rätt. Nu väntar dessutom tre matcher med klara favoriter i alla matcherna. Det sätter sin egen ton på tillställningarna, såklart.

Som läget ser ut i tabellen är det nu helt upp till Kroatien att fortsätta bevaka sin plats i topp för att ta sig till semifinal. Det har varit en stark EM-turnering hittills och så här långt har man inte snubblat på ställen där man inte bör snubbla på.

Efter tre spelade omgångar i huvudrundan – då räknar vi med att man har med sig en vinst från kvalrundan – har laget maximala sex poäng. Därmed toppar man gruppen tillsammans med Spanien. I praktiken innebär det att man, med fyra poäng ner till Tyskland, har allting i egna händer nu.

Mot Tjeckien är man givna favoriter, men jobbet måste göras. Så fort man tappar fokus på uppgiften och funderar på semifinalen redan nu kan man vara illa ute.

Annons:

Kroatien åker vidare

I den senaste omgången tog Kroatien en tung vinst mot Tyskland med 25-24 efter en väldigt spännande avslutning. Redan från start var matchen väldigt jämn, men kroaterna kunde med en stark defensiv bogsera in vinsten och två viktiga poäng. Därmed har man idel vinster så här långt i mästerskapet – fem stycken till antalet.

Tjeckien å sin sida föll mot Vitryssland och cementerade därmed sin plats som den här gruppens kanske svagaste lag. Det känns osannolikt att man ska kunna steppa upp nu, inte minst med tanke på att man i praktiken inte har så mycket att spela för. Tredjeplatsen hägrar fortfarande, men hur mycket är den att slåss för? Vi tror att luften mycket väl kan ha gått ur detta tjeckiska lag.

Märk väl att Tjeckien också förlorade senast man mötte Kroatien. Det var 2018 och det handlade om placeringsmatchen om femteplatsen i EM. Då vann Kroatien med uddamålet, men nu känns det som att skillnaden mellan länderna snarare vuxit.

Kroatien -4,5 spelas till 1,80 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Kroatien -4,5
Odds: 1,80
Bolag: Unibet
Spelstopp: 16:00, måndag 20/1
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: