Speltips inför Lazio – Juventus 7/12: Tungviktsmatch i Italien

Spelbloggare Publicerat: 7 december 2019

Kvällsmatcher från italienska Serie A är någonting alldeles extra och tempen är skyhög inför lördagens batalj mellan rivalerna tillika toppkonkurrenterna Lazio och Juventus på Stadio Olimpico i Rom.

Annons:

Annons: Hos ComeOn streamar ni Serie A helt kostnadsfritt. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och erhåll en välkomstbonus om 500% upp till 500 kronor samt 1 kg julgodis.

Rivaler. Storklubbar. Nummer tre mot nummer två i tabellen. Här blir det att åka av! En av veckans hetaste matcher, från ett fullproppat Stadio Olimpico.

Juventus har haft som vana att dominera Serie A under merparten av 10-talet, men nu fått hårdare konkurrens i form av framförallt Inter och då växer också betydelsen av att vinna matcher som denna – även på bortaplan, mot toppmotstånd. Inför lördagen och omgång 15 är de serieledarna pinnen på efterkälken och ett tapp här skulle med andra ord kunna bli förödande.

Gällande Lazio är det knappast nödvändigt att snacka titelstrid; klubbens målbild, en rimlig sådan, är att spela hem en av de fyra Champions League-biljetterna – och nu är de alltså placerade som trea, om än med ett par konkurrenter hack i häl. De ser över det stora hela rätt spännande samt solida ut, där den stora besvikelsen varit Europa League och risken är betydande att det inte kommer bli på tal om slutspelsfotboll där. Avgörandet får vi nästa vecka.

Och även Juventus spelar Europafotboll under veckan som kommer, i Champions League, men har där redan säkrat förstaplatsen och således också slutspelsplatsen. Kan med andra ord investera deras fulla kraft här, i detta kritiska toppmöte.

Gästerna har Giorgio Chiellini, Douglas Costa, Adrien Rabiot, Sami Khedira samt Aaron Ramsey skadelistade, men får i alla fall tillbaka Wojciech Szczesny i kassen. Borträknade för Lazio är Adam Marusic, Patric, Jordan Lukaku och Valon Berisha.

Annons:

”Mer än tillräckligt”

Två faktorer talar för en potentiell skräll under lördagskvällen; Lazios uppåtpekande formkurva samt det faktum att ingen av de sju Serie A-hemmamatcherna förlorats. Men annars? Fördel Juventus.

Det är inte så mycket svårare än så att Juventus har det mer slagkraftiga laget – och trots att de “bara” står placerade som tvåa, har de inte förlorat en enda av årets matcher; 11-3-0 i seriespelet och 4-1-0 i en tuff Champions League-grupp. Finns en helt annan spets än den i Lazio.

Eftersom Inter står så pass starkt ökar pressen på Juventus att vinna dessa matcher. Finns helt enkelt inte råd till alltför många tapp, som det i förra veckans möte hemma mot Sassuolo (2-2). Dags för revansch omgående? Före den matchen hade i alla fall sex raka matcher vunnits, varpå det inte är relevant att påtala någon form av svacka.

Med kniven mot strupen – tre poäng till Juventus? Oddset 2,50 är mer än tillräckligt för att kasta in polletterna på det. Bethard är platsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Juventus vinner, rak tvåa
Odds: 2,50
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, lördag 7/12
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo unibet logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: