Speltips inför Leksand – Mora 28/3: Press på gästerna

Simon Pålsson Publicerat: 27 mars 2018

Efter förlusten på hemmaplan i kvalpremiären är Mora IK nu ute efter att kvittera matchserien till 1-1 borta mot Leksands IF. Det finns trots allt en hel del som pekar på att de lyckas med just det.

SHL-kvalet mellan rivalerna Leksand och Mora rivstartade med ett fantastiskt underhållande möte på måndagskvällen. Då gick Leksand segrande ur striden trots bortaplan och plötsligt har det hockeyallsvenska inslaget i detta SHL-playoff övertaget.

Det gör också att pressen helt sonika ligger på gästerna inför det andra mötet. Förlust här och uppförsbacken är plötsligt två förluster hög. Det vore förödande. Å andra sidan gav det första mötet sköna flashbacks till förra årets matchserie, där det intensiva och målrika spelet satte sin tydliga prägel på hela kvalet. Då gick Mora segrande ur striden och deras förhoppning är nu att studsa tillbaka direkt här.

Inför den första matchen var vi inne på precis det spåret: att det som väntade var en målrik och intensiv match. Redan i den första perioden kunde ett för dagen betydligt mer effektivt Leksand göra 1-0 och efter det kunde hemmalaget aldrig riktigt ta kommandot resultatmässigt. Trots en skottstatistik som verkligen talade för hemmalaget slutade matchen 2-5. Inför det andra mötet tänker vi oss en snarlik matchbild.

Gästerna gör avtryck här

Trots hemmaplan blev det alltså förlust i det första mötet för Mora, men ser vi till favoritskapet inför hela matchserien sitter Mora i någon form av förarsäte. Förmodligen har den positionen försvagats något tack vare resultatet i det första mötet, men i våra ögon är det här inte avgjort på långa vägar. Den här matchserien kan mycket väl bli den typen av intensivt kval där lagen turas om att vinna både hemma och borta.

Med tanke på att Mora trots allt vann skottstatistiken med 36-19 i det första mötet finns det flera intressant spelmässiga tendenser att luta sig tillbaka mot. Nu krävs dock betydligt bättre effektivitet och en högre nivå på det egna målvaktsspelet för att det ska bli en roligare match på bortaplan.

Med blodad tand, lätt irritation inom spelargruppen och en väldig revanschlusta tror vi trots allt att Mora gör ett ordentligt avtryck i det andra mötet.

Mora IK över 2,5 mål spelas till 2,00 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Mora IK över 2,5 mål
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, onsdag 28/3
TV:    tvtolv logo cmorelive logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: