Speltips inför Leksands IF – Mora IK 22/3: Läge att sno en vinst direkt

Simon Pålsson Publicerat: 21 mars 2017

Ett SHL-kontrakt till nästa säsong ligger i potten när Leksands IF och Mora IK drabbar samman. Det första mötet i den sju matcher långa matchserien spelas redan på onsdagskvällen.

Slaget om Siljan. Så brukar matcherna mellan Leksands IF och Mora IK benämnas i folkmun. Det är hur som helst ett mycket infekterat och hett möte, som den här gången spetsas ytterligare då matchen i fråga gäller mer än på mycket länge.

I potten ligger nämligen ett SHL-kontrakt till nästa säsong. Det blir alltså antingen Leksand eller Mora som får spela SHL-hockey nästa säsong. Det förlorande laget får harva omkring i Hockeyallsvenskan. Det är en stor skillnad på så många nivåer. För Leksands del – som haft en tung säsong i SHL, men som har ambitionen att etablera sig som ett topplag i SHL – vore det förödande då det går rakt emot målsättningen.

För Moras del vore det inte heller helt i synk med den självbild som finns. Laget vill etablera sig som en SHL-klubb och då vore det minst sagt ett bra tillfälle att passa på att klämma till antagonisten Leksand också.

Det första mötet i den potentiellt sju matcher långa matchserien spelas i Leksand. Det är också Leksand som har hemmaplansfördel och som har den eventuella sjunde matchen, den helt avgörande, inför sin hemmapublik. På förhand känns det som att det här kan bli så jämnt.

Mora IK har ångan uppe

Sedan SHL avslutades för ett par veckor sedan har Leksand inte spelat några matcher, utan har väntat på att få dra igång den här matchserien mot det vinnande laget i den hockeyallsvenska finalen. Där tog sig Mora förbi BIK Karlskoga efter 3-0 i matcher. Med andra ord är laget fyllt av självförtroende här.

Leksand å sin sida har haft en tung säsong rakt igenom och det är ingen slump att laget hamnade som jumbo i SHL-tabellen. Det spelades helt enkelt för dålig hockey i Leksand, samtidigt som laget inte känns tillräckligt bra, varken när det kommer till bredd eller spets. Inte heller var formen i avslutningen av grundserien något att skryta med, varpå det är ett stukat Leksand som kommer till den här matchserien. Det finns därmed all anledning till oro i det här läget.

Mora å sin sida ångade på redan i Hockeyallsvenskan, där laget var en självklar del av toppen hela säsongen. 3-0 i matcher mot ett starkt Karlskoga sticker också ut och det är inte utan att vi blev lite imponerande. Det offensiva spelet såg oförskämt starkt ut i den hockeyallsvenska finalen, så vi tror att Mora har ångan uppe både i ben och skallar inför den här matchserien.

Känslan är att Mora gärna tar den där livsnödvändiga bortavinsten redan i den första matchen. Därför litar vi på att gästerna gör ett målmässigt avtryck här. Mora IK över 2 mål, asian handicap (ordinarie tid) spelas till 1,94 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt två mål för Moras del.

 

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Mora IK över 2 mål, asian handicap (ordinarie tid)
Odds:  1,94 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, onsdag 22/3
TV:   tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: