Speltips inför Linköping – Brynäs 26/3: Kniven mot strupen

Simon Pålsson Publicerat: 25 mars 2017

Allting kan avgöras den här söndagseftermiddagen i Linköping. Hemmalaget måste vinna matchen mot gästande Brynäs för att drömmen om ett SM-guld inte ska dö redan nu.

Det är ett minst sagt skarpt läge för Linköping just nu. Laget ligger under med 3-1 i matcher i SM-kvartsfinalen mot Brynäs. Den femte matchen – som Linköping alltså måste vinna – spelas på hemmaplan.

Intressant nog har samtliga matcher, bortsett från den märkliga premiärmatchen, i den här SM-kvartsfinalen varit ganska täta och målsnåla. Det bottnar väl huvudsakligen i att båda lagen är defensivt lagda och har sina främsta egenskaper där, men det känns också som att just Linköping och Brynäs tar ut varandras offensiva styrkor.

Det blev inte minst tydligt senast, när matchen slutade 0-0 i Gävle. Brynäs drog det längsta strået i förlängning, men dessförinnan fick vi alltså se 60 minuter mållös ishockey. Å andra sidan var det inte tråkigt, men tätt och aningen chansfattigt var det allt. Att det står 3-1 i matcher till Brynäs är ingen slump. När laget väl får tryck känns det som att Brynäs har en dimension till. En dimension som Linköping helt enkelt saknar.

Vi fortsätter på den inslagna vägen

I den senaste matchen prickade vårt speltips rätt till 1,69 gånger pengarna. Den här gången känns det som att vi kan fortsätta på den inslagna vägen. Hela matchserien har egentligen följt samma mönster och ska vi vara helt ärliga finns det väl inte mycket som pekar på att detta mönster skulle brytas nu.

Den första matchen sticker fortsatt ut något. Då vann Brynäs med så här i efterhand otroliga 6-0 på bortaplan. Men det var en sådan match där allting bara stämde och Brynäs intensiva inledning helt enkelt punkterade Linköping på energi. Efter den matchen har det sett betydligt mer kontrollerat ut från båda håll och matcherna har således blivit mer målsnåla.

Inför match nummer fem finns det inga nya avbräck att rapportera om i något läger, varpå förutsättningarna bör vara liknande som inför den senaste matchen. Nu är skillnaden att Brynäs vinner hela matchserien och säkrar en semifinalplats om det blir seger här, något som lär lägga ett mer försiktigt skimmer över hela matchen. Plötsligt är det allvar på en helt annan nivå. Det talar för att det målsnåla mönstret faktiskt fortsätter.

Under 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,92 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 26/3
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: