Speltips inför Linköping – Brynäs 5/3: Toppmöte i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 4 mars 2017

Det spelas bara en SHL-match den här söndagen, men det är inte vilken match som helst. Linköping tar emot ett formstarkt Brynäs i ett på förhand intressant toppmöte.

Bara en handfull omgångar finns kvar att avverka i SHL:s grundserie den här säsongen. Det gör att det finns en rad lag som redan säkrat sitt slutspelskontrakt och som nu bara behöver vässa formen inför vad som komma skall.

Två sådana lag är Linköping och Brynäs. Båda har vaknat till liv ordentligt under den senare delen av säsongen och har i stunder visat prov på ett spel som kan bära väldigt långt. Generellt sett känns det stundande slutspelet mer ovisst än på många säsonger, varpå samtliga lag uppe i toppen troligen ser en god möjlighet att gå långt.

Att skaffa sig en så bra tabellposition som möjligt är såklart att föredra, även fall den mycket jämna SHL-tabellen gör att det inte är självklart vilket motstånd som är enklast att ta sig an i en kvartsfinal. Att avsluta grundserien med flaggan i topp och med fart under skridskorna är dock idel positivt inför slutspelet, inte minst för självförtroendet.

En underhållande historia väntas

Trots att både Linköping och Brynäs som sagt redan är slutspelsklara tror vi på en mycket underhållande match här. Båda lagen förlorade visserligen senast, men är i bra slag generellt sett. Brynäs är dessutom seriens klart bästa offensiva lag, åtminstone enligt målstatistiken.

Inte heller Linköping är svaga när det kommer till målfabrikationen. Känslan är att vi får se två lag som bjuder upp till dans och som vill spela en fartfylld match. Den inställningen lär bidra till en mer öppen matchbild, något som kan gynna ett offensivt starkt Brynäs.

Därför känns ett spel på någon målmarknad intressant. Vår känsla är att matchen i sig är väldigt öppen – att endera lag kan gå segrande ur striden. I egenskap av hemmalag har Linköping en liten fördel, men Brynäs känns heta och har visat fin bortaform på sistone (bland annat en komfortabel seger mot serieledande Växjö Lakers förra veckan).
Brynäs IF över 2,5 mål (inklusive övertid) spelas till 2,25 gånger pengarna hos Ladbrokes. Att gästerna gör avtryck i den här matchen känns väldigt troligt.

Rygga spelet hos Ladbrokes – Få 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips: Brynäs IF över 2,5 mål (inklusive övertid)
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 16:00, söndag 5/3
TV: cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream: cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: