Speltips inför Linköping – Frölunda 14/10: Två formsvaga gäng

Simon Pålsson Publicerat: 13 oktober 2017

Två lag som har underpresterat så här långt – Linköping och Frölunda – gör upp om viktiga poäng i lördagens huvudmatch från SHL. Här tror vi inte på någon explosion direkt.

Lördagens huvudmatch från SHL spelas i Linköping, där hemmalaget får besök av Frölunda. Här har vi två lag som har underpresterat under säsongsinledningen, så visst finns det lite ångest inblandat.

Hemmalaget tog visserligen en skön 4-1-vinst senast mot Malmö Redhawks, men har i övrigt inte riktigt gått att känna igen så här i säsongsupptakten.

Efter nio spelade omgångar står laget fortsatt på tre ynka segrar. Det är ett resultatfacit som talar sitt tydliga språk. Då ska sägas att det i dessa siffror bland annat döljer sig dubbla förluster mot Örebro HK och en förlust borta mot Karlskrona HK. Det är inga resultat som skrämmer livet om några motståndare direkt.

Anar vi en kris i Göteborg?

Inte heller Frölunda har gått att känna igen efter ett gäng omgångar. Laget har spelat sju SHL-matcher och står nu på tre vinster. 1-3-förlusten hemma mot HV71 senast var ett tydligt bevis på hur uddlösa laget känns för tillfället. Det händer helt enkelt för lite framåt. Det aggressiva presspelet från de senaste säsongerna lyser med sin frånvaro och det kostar många poäng.

Här gäller det för Roger Rönnberg att få bitarna på plats omgående, innan göteborgarna halkar efter i tabellen. Å andra sidan är det först i vår det gäller att toppa formen, men som supporter går det förmodligen inte att undgå att bli lite orolig redan nu.

Med två så formsvaga lag känns det som att vi inte står inför en målfest. Det är uddlöst båda i Linköping och Frölunda just nu. Båda lagen snittar runt 2,5 gjorda mål framåt per match. Det är ett facit långt under vad som går att förvänta.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,82 gånger degen hos Betser. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:15, lördag 14/10
TV:   tvfyra logo cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: