Speltips inför Luleå – Brynäs 8/2: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 7 februari 2018

Förväntningarna på mål är inte särskilt höga när Luleå HF får besök av Brynäs IF på torsdagskvällen. Formen är den faktor som ligger till grund för vårt speltips.

Två lag som vi med nästan alla säkerhet kommer att följa även i SM-slutspelet är Luleå och Brynäs, som nu gör upp om tre poäng uppe i de norra delarna av Sverige. Här finns det all anledning att ställa sig något frågande till hettan i matchen – det finns inte supermycket att spela för – men med det sagt finns det i våra ögon en tydlig favorit.

Här grundar sig favoritskapet enkom i formen då laget i det stora hela är ganska jämna i våra ögon. Det visar inte minst tabellen, där det inför den här matchen faktiskt bara skiljer två poäng mellan lagen. Då har Brynäs, som här två poäng bakom Luleå, dessutom spelat en match mindre.

Luleå har hur som helst hittat tillbaka till det som är lagets starkare sidor nu under inledningen på 2018 och då ser resultatraden också klart bättre ut. Nu är det i för sig bara fem vinster på de nio senaste vi pratar om, men prestationerna är dessutom klart bättre.

Defensivt inriktad match

Den del av spelet som är drivande för Luleås framgångar är fortfarande defensiven och när den nu fungerar som den ska blir det här ett klart bättre lag. Det faktum att Luleå nu står på 14 oavgjorda matcher i SHL är ett tydligt bevis på att de ofta spelar målsnåla historier. Sett till statistiken är det bara Växjö Lakers och Djurgården som är starkaste bakåt, då i termer av antal insläppta mål.

Med tanke på att Brynäs åker upp till Luleå med en ganska negativ trend i bagaget – fyra förluster på sina fem senaste matcher i SHL – finns det inte mycket som talar för att gästerna ska sätta en svårhanterlig fart på den här matchen. Snarare tvärtom faktiskt. Brynäs har fortsatta problem med att ta kommandot i matcherna och imponerar inte heller målmässigt.

Här tycker vi att favoritskapet rättmätigen ligger hos hemmalaget, men det är snarare tonen på matchen som intresserar oss när vi lägger vårt speltips.

Brynäs under 2 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,95 gånger insatsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Brynäs IF under 2 mål, ordinare tid (asian handicap)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 8/2
TV:   cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: