Speltips inför Luleå Hockey – Rögle BK 9/3: Hemmalaget jagar åttondelsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 8 mars 2017

Om slutspelsplatsen ska säkras måste Luleå Hockey plocka minst två poäng i grundseriens sista match mot Rögle BK. Det är förutsättningar som kan öppna för en mycket underhållande match.

Det är dags att börja summera SHL:s grundserie för den här gången. Innan vi stänger igen butiken ska det avgöras vilka lag som säkrar slutspelsplatserna.

Att Rögle BK inte är med i den diskussionen är ingen som helst hemlighet. Skåningarna har haft en mycket tung säsong och har faktiskt sällan sett ut att hålla SHL-klass, även fall de faktiskt sprattlat till något bara nu på sistone. Det har också gjort att de lämnat jumboplatsen bakom sig och slipper därigenom att möta det bästa hockeyallsvenska laget i kvalet.

Inför den sista omgången har skåningarna hur som helst ingenting att spela för – överhuvudtaget. Visst, det är viktigt att avsluta med en positiv känsla inför vad som komma skall, men matchen i sig betyder egentligen ingenting för Rögles del. Vi räknar iskallt med att de inte tar några större risker i matchen, men att de gärna sätter ett offensivt bra avtryck för att skrämma sin framtida kvalmotståndare.

Båda lagen har sett risiga ut defensivt

Luleå Hockey å sin sida har allt att spela för. Norrlänningarna behöver plocka minst två poäng för att inte riskera att tappa sin plats i åttondelsfinalerna, som drar igång nästa vecka. Det är med andra ord en hyperviktig historia för hemmalaget, som helt enkelt behöver vinna matchen.

Dessvärre för Luleås del finns det klara tendenser på ett bristande defensivt spel. Det är egentligen ingen nyhet, utan har snarare varit ett återkommande problem hela året. Det är också en starkt bidragande orsak till att laget trots allt bara ligger på plats nummer tio efter 51 spelade omgångar.

Att Luleå får ta rollen som solklara favoriter i den här matchen är förståeligt. Hemmalaget måste vinna, gästerna har ingenting att spela för och lagens respektive tabellposition befäster dessutom en tydlig klasskillnad mellan lagen. Å andra sidan är Rögle inte vidare lättspelade i det här skedet. Pressen är som bortblåst.

Vad som kännetecknar båda de här lagen är hur som helst en bristfällig defensiv. Det har inte minst visat sig i lagens tidigare inbördes möten, där tre av de fyra senaste slutat med minst fem mål. Senast (3-0 till Luleå) var det rejält darrigt åt båda håll. Något liknande känns troligt den här gången, då gästerna dessutom kan spela helt avslappnat och lär trycka på en hel del.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,83 gånger pengarna hos Bethard.

 

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 9/3
TV:   cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: