Speltips inför Malmö FF – Brommapojkarna 23/4: Stor revanschlusta

Simon Pålsson Publicerat: 22 april 2018

Malmö FF är självklara favoriter i måndagens möte med IF Brommapojkarna på hemmaplan. Efter en svag inledning på den allsvenska säsongen lär skåningarna gå för fullt redan från sekund ett i kvällsmatchen hemma på Stadion i Malmö.

Mycket går att säga om Malmö FF och deras säsongsinledning i Allsvenskan 2018, men skåningarnas prestationer och resultat har lämnat en hel del övrigt att önska. Det går inte riktigt att känna igen det lag som förra året var så dominanta och som tog hem serien i överlägsen stil.

Så här långt, efter fyra spelade matcher, har laget bara gjort en riktigt bra halvlek en gång. Det var i den första halvleken borta mot Elfsborg i premiären. Därefter har det hackat en hel del i spelet och det är allra främst offensivt som det inte riktigt stämmer. Med viktiga defensiva kuggar i form av Rasmus Bengtsson och Fouad Bachirou – som mycket väl kan anses vara lagets absolut bästa spelare – har det dessutom skakat en hel del bakåt.

Det gör att Malmö FF fyra matcher in i säsongen fortfarande bara står på fem poäng och därmed har hela sju poäng upp till serieledande Hammarby när omgång fem startade. Det är trots allt en missräkning som inte går att blunda för. Å andra sidan lär den svaga starten väcka liv i det vilddjur som Malmö FF kan vara i sina bästa stunder – då i positiv bemärkelse.

Här blir det åka av direkt

I egenskap av allsvensk nykomling var det förväntat att Brommapojkarna skulle få det tufft i inledningen av Allsvenskan och trots att laget har sprattlat till ett par gånger är det fortsatt tydligt att laget väger lite för lätt mot de stora bjässarna. Det märktes inte minst redan i cupspelet, där Brommapojkarna förlorade just mot Malmö FF med komfortabla 3-1 på bortaplan.

Nu är förutsättningarna betydligt bättre för Malmö FF, som troligen får spela inför en stor publik på hemmaplan, på ett fantastiskt bra gräs och med rejäl revanschlusta inom spelargruppen inför den risiga säsongsinledningen. Här gäller det att studsa tillbaka direkt. Och det gäller att studsa tillbaka med full kraft.

Vi räknar iskallt med att skåningarna går för fullt från första stund och verkligen sätter sin prägel på matchen, något som de brukar vara benägna att göra inför sin hemmapublik. Brommapojkarna ska inte ha mycket att sätta till här och med nyckelspelaren Arnor Traustason tillbaka i matchtruppen blir ursäkterna än färre för hemmalaget.

Malmö FF -1,5 spelas till 1,76 gånger krämen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Malmö FF -1,5
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 23/4
TV:   cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: