Speltips inför Malmö FF – Djurgården 3/5: Kan skåningarna ta revansch?

Simon Pålsson Publicerat: 1 maj 2018

Malmö FF har kniven hårt pressad mot sin strupe efter en svag säsongsinledning i Allsvenskan, medan Djurgårdens IF också är i stort behov av poäng för att inte tappa ytterligare mark. Torsdagens möte mellan lagen blir därmed högintressant.

För andra gången på kort tid är det nu dags för ett hett allsvenskt möte mellan två förmodade topplag, Malmö FF och Djurgården. Efter vinsten med 3-0 på hemmaplan är det stockholmarna som kliver in i torsdagens match med högst tuppkam, men frågan är om inte skåningarnas blodtörst och jakt på revansch är en än viktigare aspekt i det här skedet?

Märk väl att lagen spelar mot varandra igen om en vecka, den 10 maj. Då är det nämligen cupfinal på Tele2 Arena, där Malmö FF hoppas ta sin första cuptitel sedan 1989 med hjälp av stödet från tusentals supportrar som väntas stötta laget på plats i huvudstaden. Det kommer hur som helst bli en riktig smällkaramell till fotbollsmatch.

För Malmö FF:s del lär den matchen, som alltså bara är en vecka bort, inte påverka inställningen till just det här mötet. Med tanke på att skåningarna har öppnat den allsvenska säsongen 2018 med åtta inspelade poäng på sex omgångar finns det liksom ingen som helst tid eller utrymme för fler misstag eller poängtapp. Föreningens huvudsakliga fokus är dessutom Allsvenskan och därför prioriteras torsdagens allsvenska möte allra högst just här och nu.

Samma sak är det förmodligen för Djurgården, som visserligen gärna plockar en cuptitel, men som också har halkat efter något i den allsvenska toppstriden och är i stort behov av poäng. Med tanke på att matcherna mellan Malmö FF och Djurgården blivit allt hetare de senaste säsongerna finns det också en hel del prestige att leva upp till, någonting som spetsar till matchen ytterligare.

Bethard betydligt mer generösa

Malmö FF på hemmaplan är alltid ett starkt lag och så här långt har skåningarna plockat fyra av sex möjliga poäng inför sin hemmapublik. 1-1 mot AIK, trots en man utvisad, och 3-1 mot Brommapojkarna är två godkända resultat och insatser. Problemet har snarare varit i övriga matcher, där 3-0 borta mot Djurgården och 3-0 borta mot Kalmar FF senast sticker ut som de riktiga bottennappen så här långt.

Nu tar vi för givet att Magnus Pehrsson mönstrar absolut starkast möjliga lag och att han inte gör om misstaget att sätta Markus Rosenberg på bänken mot Djurgården, vilket han gjorde i lagens aprilmöte. Fighten mellan Markus Rosenberg och Jonas Olsson blir någonting alldeles extra att hålla ögonen på. Offensivt är MFF starka på hemmaplan och vi räknar iskallt med att mästarlaget trycker på för fullt.

Samtidigt har Malmö FF haft klara defensiva bekymmer – flest insläppta mål i hela serien så här långt – och har inte hållit nollan en enda gång hittills. Rasmus Bengtsson kan tänkas vara tillbaka i startelvan igen, men övrig stabilitet är helt enkelt inte på plats än. Därför räknar vi med att Djurgården, som alltid är starka på fasta situationer där MFF är erkänt darriga, kommer att skapa en hel del farligheter.

Till skillnad från flera av sina konkurrenter dukar Bethard upp ett fullt dugligt odds på målmarknaden inför matchen. Båda lagen göra mål finns till 1,91 gånger pengarna och det känns som ett bra odds. Det blir dagens spel.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Unik: Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 3/5
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.