Speltips inför Malmö Redhawks – Färjestad BK 5/10: Två målglada gäng

Simon Pålsson Publicerat: 4 oktober 2017

SHL:s två mest formstarka lag sett till målproduktion gör upp i Malmö Arena. Här finns det all anledning att vänta sig en historia som kan göra det svårt att sitta lugnt hemma i tv-soffan.

Här väntar vi oss underhållning.

Ingångsvärdet är klart och tydligt inför torsdagens match mellan Malmö Redhawks och Färjestad BK i SHL.

Med tanke på den trend som båda lagen inlett den här säsongen med finns det ingen anledning att förvänta sig någonting annat än en match som sprakar. Skåningarna har en tydlig tendens att bjuda på sådana tillställningar – eller vad sägs om 7-7-mötet med Rögle BK? Där kan vi snacka om ett Skånederby som bjuder upp till dans på allvar.

Precis som förra säsongen imponerar Malmö Redhawks med vissa punktinsatser på en fantastisk nivå, inte minst offensivt. Nu ser defensiven också klart skakig ut, varpå det inte sällan rasar in mål åt båda håll. I lagets fem senaste matcher – varav fyra spelats i SHL – har vi alltså fått se 42 mål. Det ger ett snitt på över åtta mål per match. Där kan vi snacka om siffror som talar sitt tydliga språk.

Gästerna går på knock

Nu är det inte riktigt på samma galna nivå, men Färjestad BK har också bjudit på flera målkalas så här i säsongsinledningen. Det ska dock sägas att FBK är klart stabilare än sina motståndare från Skåne. Det finns en tyngd i Färjestad som få andra lag besitter och redan nu känns det som att FBK blir att räkna med i år. Efter fem omgångar har laget idel segrar i SHL, med totalt 24 gjorda mål framåt.

Det är klart bäst i hela ligan, trots att flera lag har spelat fler matcher. Det är dock ett lite sämre målsnitt än vad Malmö Redhawks har nu då skåningarna bara spelat fyra matcher och gjort 20 mål.

Hur som helst är det här två målglada lag. Båda har dessutom släppt in lite fler mål än vad som är önskvärt, inte minst Malmö Redhawks. På hemmaplan ser skåningarna alltid till att gasa, vilket oundvikligen öppnar upp matchen.

Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,98 gånger insatsen hos Unibet. Det är spel som satt så sent som i Malmö Redhawks senaste CHL-match. Låt oss ta en favorit i repris!

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 5/10
TV:   cmorelivetre logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: