Speltips inför Malmö Redhawks – Frölunda 29/3: Matchboll för skåningarna

Simon Pålsson Publicerat: 27 mars 2018

Avgörandet kan komma redan på torsdagskvällen mellan Malmö Redhawks och Frölunda HC. Skåningarna har 3-2 i matcher att gå på inför match sex i Malmö Arena.

Det går sannerligen inte att klaga på underhållning i matchserien mellan Malmö Redhawks och Frölunda. SM-slutspelet bjuder på en hel del intressanta drabbningar, men frågan är om inte slaget mellan Göteborg och Skåne varit det mest intensiva hittills?

På tisdagskvällen såg Malmö Redhawks till att skaffa sig matchboll efter en tung 4-0-seger borta mot Frölunda i Scandinavium. Nu ska sägas att siffrorna är rejält missvisande och i själva verket var skåningarna under rejäl press under inte minst inledningen på matchen. 1-0 hängde i luften under hela första perioden, men skåningarna kunde trycka in både en och två puckar i slutskedet av perioden och därmed gå upp till 2-0 innan den första periodpausen.

Därefter fick matchen naturligt en annan karaktär och Malmö Redhawks kunde fokusera på sitt ofta så hyllade försvarsspel. Trots att Oscar Alsenfeldt inte fanns tillgänglig mellan stolparna var målvaktsspelet fortsatt på topp i det skånska målet, men vad som var slående med Frölundas forcering var att den egentligen aldrig riktigt kom. Malmö Redhawks är fortsatt extremt starka på att ta udden av sina motståndare och det är en egenskap som blir vägvinnande i ett slutspel. Det såg vi inte minst mot Växjö Lakers förra säsongen.

Ett specialspel inför match sex

3-2 i matcher är ställningen inför match sex och skåningarna har därmed chansen att ta sig till semifinal inför sin hemmapublik. Det gör att match sex troligen får en speciell karaktär och för vår del är det någonting som i allra högsta grad påverkar det speltips vi väljer ut inför matchen.

Först går att konstatera att desperation och intensitet är två ingredienser som inte direkt får mindre svängrum i match sex än tidigare. Då är det ändå två saker som varit tydligt förekommande så här långt i matchserien, men när allting nu ställs på sin spets borde det kunna bli ännu mer intensivt. Samtidigt är lagen livrädda för att förhålla och det psykologiska spelet kring den aspekten blir intressant att följa.

Så gott som samtliga matcher så här långt har börjat i en rasande fart och inte sällan är det hemmalaget i respektive match som inlett starkast spelmässigt. Det är dock inte synonymt med att det är hemmalaget som tagit ledningen, men vad gäller skapade chanser, skott och intensitet har hemmalagen sköljt över sina motståndare i öppningsperioderna. Någonting liknande kan vi nog vänta oss i match sex, men möjligen att det svänger ordentligt åt båda håll. Därför tar vi på oss säkerhetsbältet inför den första, ovissa och fartfyllda perioden.

I den andra tror vi att matchen satt sig något och likt i Scandinavium på tisdagskvällen lär lagen känna lite mer på varandra där. En rivig inledning följs alltså av två lag som andas lite inför den tredje och möjligen helt galna tredje perioden. Märk väl att beroende på resultatet inför densamma kan ett av lagen vara i desperat behov av att jaga mål och när allting ska avgöras kan den desperation sätta en härlig färg på matchen.

Men vad gäller vårt speltips hamnar fokus på period två, som känns som den lugnaste av perioderna på förhand. Det är ett riktigt specialspel, men den tendensen har varit tydlig tidigare, inte minst i tisdagens match.

Under 1,5 mål (andra perioden) spelas till 1,95 gånger insatsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 omsättningsfria kronor!

Speltips:

Speltips:  Under 1,5 mål (andra perioden)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Få 100 kronor omsättningsfritt)
Spelstopp:  19:00, torsdag 29/3
TV:   (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: