Speltips inför Malmö Redhawks – Växjö Lakers 4/4: Läge för kvittering

Simon Pålsson Publicerat: 3 april 2018

Efter förlusten i det första mötet i SM-semifinalen är det Malmö Redhawks som är i störst behov av en vinst i match två mot Växjö Lakers. Det lär sätta sin prägel på matchbilden.

Det blev en rafflande första match i SM-semifinalen mellan Växjö Lakers och Malmö Redhawks, där skåningarna hade häng på en skräll direkt, men där hemmalaget till slut gick segrande ur striden med 3-2.

Klart är i alla fall att Malmö Redhawks återigen har förmågan att störa Växjö Lakers, likt skåningarna faktiskt gjorde i SM-kvartsfinalen förra året. Då gick Malmö Redhawks vidare till semifinal, medan Växjö Lakers alltså fick tidigt respass. Känslan är att matchserien kan bli spännande även i år.

Nu åker lagen hur som helst till den skånska huvudstaden för match nummer två i årets matchserie och efter förlusten i match ett är det Malmö Redhawks som har pressen på sig. Här tänker vi oss ett hemmalag som går ut med full kraft och som inser att det krävs en vinst här för att verkligen hålla det här vid liv.

Underskatta inte hemmalaget

Det som var problematiskt med den första matchen för Malmö Redhawks del var att laget hamnade i ett tidigt underläge och fick kliva in till omklädningsrummet efter 20 minuter med underläge 2-0. Därefter var det inte världens enklaste att skaka liv i matchen, men reduceringen i period två gjorde att det levde. Den andra perioden var egentligen klart svagare sett till skottstatistiken, men Malmö Redhawks fick upp tempot och började tackla betydligt mer. Det visade sig vägvinnande.

Därför är känslan att laget nu vet hur de ska störa Växjö Lakers betydligt mer och att de försöker sig an den typen av hockey direkt i Malmö Arena. Som många gånger tidigare, bland annat i kvartsfinalen mot Frölunda, ser vi framför oss ett Malmö Redhawks som verkligen kliver på i inledningen av matchen. Det är med energi och aggressivitet som laget är som bäst och kan störa alla.

Här har vi en känsla av att Malmö Redhawks faktiskt tar tjuren vid hornen och väcker liv i matchserien igen. Om det nu ens går att prata om att den skulle vara på väg att dö. Men Malmö Redhawks har som sagt goda möjligheter att faktiskt vinna.

Malmö Redhawks draw no bet spelas till 2,30 gånger såsen hos Ladbrokes. Då får vi pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat efter ordinarie tid.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Malmö Redhawks draw no bet
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:30, onsdag 4/4
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: