Speltips inför Manchester City – Huddersfield 1/3: Omspel i FA-cupen

Simon Pålsson Publicerat: 28 februari 2017

Det väntar omspel i FA-cupen den här onsdagskvällen. Manchester City får besök av ett formstark Huddersfield Town. Blir det en liknande matchbild som sist?

FA-cupen intensifieras som vanligt på vårkanten och nu duggar matcherna i den anrika turneringen onekligen tätt. Onsdagskvällen bjuder på ett omspel mellan Manchester City och Huddersfield Town, ett lag som ångar på mot Premier League just nu.

Efter 0-0 i första mötet blev det tvunget att anordna ett nytt möte för att särskilja lagen. I ärlighetens namn passade det både Manchester City och Huddersfield ganska illa med tanke på att det finns mycket annat att fokusera på för de båda.

Manchester City har förhoppningen om att gå långt i Champions League och vill säkert kanalisera sin energi till att användas där. I ligaspelet handlar det om att försöka säkra en plats topp fyra, något som lär vara beroende av en bra vårsäsong. FA-cupen prioriteras således efter de just nämnda tävlingarna, men är å andra sidan en bra chans för en titel för Pep Guardiola. Spanjoren kniper troligen gärna en titel sin första säsong, inte minst för att tysta tvivlarna som ploppat upp lite här och var.

Huddersfield bör inte underskattas

Efter en lite trevande höst har David Wagner sannerligen fått fason på sitt Huddersfield. Laget har sett extremt starka ut under inledningen på 2017 och har ångat upp till tredjeplatsen i tabellen, bara några poäng bakom topplagen Brighton och Newcastle. Med andra ord kan en direktplats till Premier League bli aktuell och då är frågan hur högt FA-cupen prioriteras.

Det finns en solklar bolltrygghet i det här lagbygget, men allra främst är det slående hur pass tunga Huddersfield är, speciellt defensivt. Det är ett svårslaget lag som sällan bjuder på någonting och som metodiskt plockar sina poäng i ligan. 0-0 mot Manchester City i det första mötet är ett resultat som passar bra in i den modellen. Innan 1-1-matchen mot Barnsley senast hade Huddersfield för övrigt sex raka vinster. Imponerande.

Det är lite oklart hur lagen ställer sig till matchen. Huddersfield vill troligen fokusera på att nå en så bra tabellplacering som möjligt. Manchester City har mycket annat att tänka på. Men FA-cupen är viktig. Vi tror att matchbilden blir liknande som senast, men att Manchester City i egenskap av hemmalag trycker på lite mer. Någon målfest räknar vi dock inte med.

Under 3,5 mål spelas till 1,97 gånger pengarna hos Unibet. Det känns högt.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 3,5 mål
Odds:  1,97 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 1/3
TV:   viasatfotboll logo  (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: