Speltips inför Manchester City – Swansea 22/4: Klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 21 april 2018

Manchester City är redan klara engelska ligamästare, varpå laget nu kan spela fullt avslappnat i söndagens match mot Swansea City. Gästerna har mycket mer att spela för här.

Mästarlaget Manchester City har ett par matcher kvar av den här säsongen, men med tanke på att laget både har åkt ut ur Champions League och FA-cupen finns det bara ett par ligamatcher kvar att spela. Inspirerade? Kanske inte. Däremot är det ett lag fullt av lirare som gillar att göra mål och spela sin offensiva fotboll.

Intressant nog har vi också sett under egentligen hela säsongen att Manchester City är som allra bäst i medvind och utan någon press på sina axlar. Så fort det blir obekvämt blir laget betydligt sämre, som mot ett råtaggat Wigan Athletic i FA-cupen eller mot ett intensivt Liverpool i Champions League när det var Manchester City som hade allting att förlora.

Nu finns det ingenting kvar att förlora då det enda som återstår är betydelselösa matcher i Premier League. Där är laget redan mästare och därför ser vi framför oss hur de nu släpper loss på allvar sista matcherna. Det kan säkert se tafatt ut i stunder, men mot svaga lag på hemmaplan ser vi framför oss hur Manchester City bara gasar.

Swansea har mer att spela för

På söndagen får Manchester City besök av Swansea City, ett lag som har betydligt mycket mer att spela för. Det är en aspekt som naturligtvis behöver tas i beaktande och som måste vägas in när det gäller att välja spel inför matchen.

Å andra sidan är det fortfarande klasskillnad mellan lagen och om Manchester City har sin dag ska det inte finnas mycket att göra för Swansea City här. Samtidigt kämpar laget om nytt kontrakt och har i skrivande stund bara fyra poäng ner till en nedflyttningsplats. En vinst mot Manchester City – eller åtminstone en poäng – hade resulterat i ytterligare andrum.

Vi föreställer oss en fartfylld historia från minut ett när Manchester City gärna spelar boll och Swansea City gör sitt bästa för att utnyttja hålen som uppstår bakom. Det kan leda till en målrik inledning på matchen, där vi också hittar värdet.

Över 1,5 mål (första halvlek) spelas till 2,20 gånger såsen hos Ladbrokes.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Över 1,5 mål (första halvlek)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  17:30, söndag 22/4
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: