Speltips inför Marseille – RB Leipzig 12/4: Överskattning

Simon Pålsson Publicerat: 11 april 2018

Marseille måste vända på 1-0-underläget från den första matchen mot RB Leipzig i kvartsfinalen. Därför är pressen på fransoserna inför returmötet på hemmaplan.

Torsdagskvällen bjuder på det intressanta mötet mellan Marseille och RB Leipzig i Europa League. Det som väntar är ett returmöte efter förra veckans första kvartsfinal, som då spelades i den grådaskiga staden Leipzig och som tyskarna vann med 1-0.

Det gör att Emil Forsberg och hans lagkamrater åker till Frankrike med goda förhoppningar om ett avancemang. Det är hemmalaget som har press på sina axlar och som måste försöka vända på ett underläge, någonting som rimligtvis bör passa ett kontringsstarkt bortalag.

Sånär som på 0-0-mötet med Montpellier i helgen har Marseille ett fantastiskt målfacit på hemmaplan den här säsongen. Elva raka matcher med mål i är betryggande inför torsdagens match. Det känns med andra som att hemmalaget ska ha goda möjligheter att göra mål. Dessvärre räcker inte det om RB Leipzig väl får in ett mål.

Ingen målfest att vänta

Det första mötet blev på många sätt underhållande och det svängde faktiskt en hel del fram och tillbaka. Till slut blev det dock bara ett mål gjort och detta utgångsläge gör att vi nu förväntar oss en lite annorlunda match i returen. Visst, hemmalaget måste göra mål för att överleva, men är samtidigt väldigt måna om att hålla nollan. Ett insläppt mål skulle vara direkt förödande.

Utgångsläget är betydligt mer gynnsamt för RB Leipzig, som lär ligga lågt och kontra. Inte heller tyskarna är i något omedelbart behov av ett tidigt mål och därför känns en något mer försiktig matchinledning som ett högst troligt scenario. Det kan nog börja hända saker när desperationen smyger sig på och fransoserna måste kliva framåt med högre intensitet.

Florian Thauvin och Rolando är osäkra kort för hemmalagets del, medan Steve Mandanda och Adil Rami är klara som avbräck. Värre är det för gästerna då nyckelspelaren Naby Keita är osäker till spel. Hans frånvarande vore inte bra. Marcel Halstenberg, Stefan Ilsanker och Konrad Lalmer spelar inte. Ademola Lookman är inte heller tillgänglig.

Hur som helst får vi känslan av att spelbolagen överskattar målmöjligheterna här. Det dessutom ganska kraftigt då matchen mycket väl kan inledas med en mer försiktig inställning från båda håll.

Under 3 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,80 gånger såsen hos Bethard. Då får vi pengarna tillbaka vid tre mål under ordinarie tid.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:05, torsdag 12/4
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: