Speltips inför Matteo Berrettini – Ernests Gulbis 30/5: Vinnare hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 29 maj 2018

Ernests Gulbis kliver in i den andra omgången med gott självförtroende efter ett par starka matcher i kvalspelet och i den första omgången. Här får italienaren Matteo Berrettini det tufft.

Finns det något bättre än den här tiden på året? Det duggar tätt på heta turneringar inom tennisen och Franska Öppna går varmt. Den första veckan är nästan den bästa, med massvis med matcher som spelas på olika banor och som gör det möjligt att sitta hela dagen för att konsumera tennis av högsta klass.

I det här skedet av turneringen får vi också möjlighet att följa lite lägre rankade spelare på en större scen, mot bättre motstånd och med en annan form av inställning till sina matcher. Det föds skrällar och det finns mycket underhållning att sätta tänderna i.

I den andra omgången finns det flertalet intressanta spel att välja bland, men ett spel som vi fastnar för inför den tredje speldagen (onsdagen) i huvudturneringen är ett spel från mötet mellan Matteo Berrettini och Ernests Gulbis. Den sistnämnda har återigen samlat kraft och energi nog för att ställa upp i en stor turneringen och lär bli livsfarlig så länge han orkar.

Lite väl högt odds va?

Ernests Gulbis är som ni säkert känner till en spelare som för en handfull år sedan tillhörde den absoluta världstoppen, men som har fått stora delar av karriären förstörd av diverse skador. Han återvände till spel under 2016 och hade sedan ett par fantastiska insatser under förra säsongen. Med en ranking på 160 i världen är det lätt att vifta bort 29-åringen, men det vore dumt.

I sina bästa stunder håller han fortfarande klass nog att ligga runt 30 i världen och i ärlighetens namn kan han slå nästan vem som helst. Det som möjligen talar emot honom är orken och den fysiska biten på ett mer generellt plan. Den sargade kroppen klarar sällan långa matcher eller än mindre långa turneringar.

Samtidigt är det en väldigt duktig tennisspelare som imponerade fint i den första omgången då Gilles Müller besegrades i fyra set. Det är komfortabelt. Dessutom har han sett stark ut under kvalspelet och lär ha kommit in bra på grusen i Paris.

Motståndaren då? Matteo Berrettini är en av många yngre spleare som nu studsat fram för att utmana. 22-åringen är bra på grus, som många italienare brukar vara, men saknar såklart rutin. Rankad 96 i världen är visserligen bra, men det saknas stabilitet nog att stå emot bättre spelare. Han är främst här för att se och lära. Då kan visserligen en match mot en gammal storspelare vara perfekt, men vad gäller chanserna att gå vidare tror vi att de är mindre än vad spelbolagen verkar tro.

Gammal är äldst. Ernests Gulbis är en bättre spelare och det bör märkas.

Ernests Gulbis vinner spelas till 1,80 gånger smeten hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Ernests Gulbis vinner
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, onsdag 30/5
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.