Speltips inför Milan – Napoli 26/1: Tydligt värde i toppmötet

Spelbloggare Publicerat: 26 januari 2019

För allt i världen: räkna inte bort AC Milan inför toppmötet mot Napoli på San Siro! Skillnaderna har blivit alldeles för stora på oddsfronten och då är vi snabba med att klippa till.

Annons:

Annons:
Lördag. Kvällsmatch med start 20:30. Serie A. AC Milan mot Napoli. Det här missar ni väl inte för allt i världen? Matchen visas i streamingtjänsten Strive eller helt utan kostnad hos Betsson. Hos dem får ni en välkomstbonus om 2 500 kronor + 100 kr gratisspel.

Napoli står helt ohotade med en Champions League-plats till även nästa år och spelar i praktiken bara för att ta silvermedaljen bakom ett så dominant Juventus på toppen av kullen. Utöver det väntas Coppa Italia-fotboll nästa vecka, faktiskt också mot Milan, och Europa League-slutspel under februari månad.

Här är det dessutom, vid sidan om det sportsliga, en stor dos prestige att spela om. Toppmatcherna, de mellan storklubbarna, har en alldeles speciell status i Italien.

Kritiken har under perioder haglat över Milan – ofta befogad sådan – under säsongen, men faktum är att de återfinns på den sista av CL-platserna sedan veckans 2-0-vinst borta över Genoa. Denna är dock allt annat en ohotad när konkurrenter som Roma, Lazio och Atalanta flåsar dem i nacken.

Avsaknad av spets. Offensiv impotens. Och en Gonzalo Higuáin som är förlorad. Framåt i banan saknar Milan det lilla extra och det ska inte sopas under mattan med, men det har heller inte hindrat dem från att skörda mer än acceptabla resultat; placerade som fyra och enbart med en förlust samt två insläppta mål på de fem senaste matcherna.

Den där pricken i protokollet, förlusten, kommer dessutom mot Juventus i Supercupfinalen, 0-1 – en match som mycket väl hade kunnat sluta helt annorlunda. Milan visade verkligen framfötterna under perioder av den.

Tajt 90-minutershistoria

Det är odiskutabel fakta att Napoli är en eller ett par nivåer över Milan – det är bara att ta en snabbtitt i tabellen. De har ett fantastiskt material och är exempelvis att värdera som en av de stora favoriterna inför det stundande Europa League-slutspelet.

Och visst kanske de ska värderas som favoriter även här, men när siffrorna för den raka tvåan är nere och snuddar på dubbla insatsen hos flera bookies är det åt andra hållet som spelvärdet kan täljas.

En faktor som talar till Milans favör, förutom den stabilitet som visats upp på sistone, är att Napoli hemma kontra borta är två vitt skilda maktfaktorer. Tre av nio bortamatcher har exempelvis förlorats medan inte en enda av de 11 på hemmaplan har dito.

Summa summarum: räkna med en tajt 90-minutershistoria på San Siro.

1,87 gånger pengarna för att Milan ska undvika att förlora är ett klipp. Ett stort sådant.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Milan +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, lördag 26/1
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.