Speltips inför Montreal Canadiens – Chicago Blackhawks 11/10: Tungt möte

Simon Pålsson Publicerat: 10 oktober 2017

Ska Chicago Blackhawks fortsätta på den inslagna vägen och gå på ordentlig knock redan i inledningen av matchen? Det är frågan inför nattens möte med Montreal Canadiens i NHL.

NHL-matcherna duggar som vanligt tätt så här i säsongsinledningen. Nu kastar vi oss rakt över matchen mellan Montreal Canadiens och formtoppade Chicago Blackhawks.

Gästerna har inlett säsongen på ett strålande vis och har två riktigt tunga segrar i bagaget, 10-1 mot Pittsburgh Penguins och 5-1 mot Columbus Blue Jackets. Senast, borta mot Toronto Maple Leafs, blev det förlängningsförlust efter en tappad ledning. Hur som helst känns det som att Blackhawks har någonting på gång.

Fullt så lovande har det inte varit för Montreal Canadiens, som efter straffläggningsvinsten mot Buffalo Sabres i premiären har två tunga förluster borta mot Washington Capitals och New York Rangers. Nu väntar nästa tungviktare och frågan är om kanadensarna kan stå emot i inledningen? Sett över 60 minuter har de nog en god möjlighet att stå upp i det som blir lagets första hemmamatch för säsongen.

Intensiv inledning att vänta

Det finns en del skador att ta i beaktande för gästernas del. Michal Rozsival missar på grund av sin hjärnskakning, som kommer att hålla honom borta tills vidare. Jordin Tootoo har också skadebekymmer som håller honom indisponibel på obestämd tid. Nick Schmaltz är osäker till spel, medan Marian Hossa som bekant är borta resten av säsongen på grund av en hudsjukdom.

David Schlemko är den enda spelaren som troligen missar matchen för hemmalagets del, så i det avseendet har Montreal Canadiens en fördel inför den här matchen.

Ser vi till de senaste matcherna mellan lagen kan laget onekligen behöva en sådan fördel. Chicago Blackhawks har nämligen vunnit sju raka matcher mot Montreal Canadiens och med tanke på den fina säsongsinledningen finns det all anledning att frukta detta Blackhawks. I samtliga matcher har laget gått ut stenhårt och det tror vi här också. Orkar Montreal Canadiens stå emot precis i början?

Chicago Blackhawks göra första målet spelas till 1,85 gånger insatsen hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Få 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Chicago Blackhawks göra första målet
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, onsdag 11/10
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: